• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінприроди активізувало роботу з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО)

    Опубликовано: 2017-03-01 08:57:14

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак провів робочу зустріч із регіональним керівництвом Продовольчої  та сільськогосподарської  організації ООН (ФАО).
    Під час зустрічі йшлося про можливість посилення співпраці Мінприроди та ФАО щодо запобігання та  вирішення проблем зміни клімату, деградації земель та використання лісових ресурсів.
    Остап Семерак зазначив, що Україна є членом ФАО і відповідно зацікавлена у вирішенні нагальних питань.
     «Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО)  - наш   стратегічний партнер. В Україні  основними факторами, що впливають на деградацію ґрунтів, є інтенсивне ведення сільського господарства та кліматичні зміни. Зараз важливо  спрямувати всі можливі зусилля на вирішення питань сталого управління земельними ресурсами. Не менш важливий  момент  - вироблення механізмів та застосування їх на практиці задля запобігання  негативним змінам клімату», - сказав  Міністр екології та природних ресурсів України.
    Раніше Кабмін  створив координаційну раду із боротьби з деградацією земель та опустелюванням, під головуванням Міністра екології та природних ресурсів.
    «Рада координуватиме діяльність з формування і реалізації державної політики щодо сталого використання та охорони земель, боротьби з деградацією земель, опустелюванням та пом'якшення наслідків посухи. Також одне із завдань Координаційної ради – посилити  взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади у вирішенні проблеми із деградацією земель та залучити до участі у цьому процесі незалежних експертів. Можливо, така співпраця зацікавить  представників  ФАО», - відзначив Остап Семерак.
    Водночас представники ФАО запропонували звернутись до Глобального екологічного фонду та спільно започаткувати проекти міжнародно-технічної допомоги у сфері запобігання деградації земель. Сторони домовилися найближчим часом провести ще одну робочу зустріч для визначення пріоритетних завдань для подальшої співпраці.
    Раніше Україна заявила про готовність зробити вибір на користь  стійкого (залучення абсолютно усіх секторів економіки) сільського господарства, яке ґрунтуватиметься на принципах сталого  розвитку ООН. На основі цих принципів побудовано рамкову угоду про співпрацю ФАО та України на період до 2019 року. Документом передбачено соціальні, екологічні та економічні аспекти міжнародної взаємодії та підтримки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.