• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інформація прес-служби МНС на 15.12.2005 року

    Опубликовано: 2005-12-15 10:05:00
    На водних об’єктах України з початку 2005 року потонули 2468 людей, з них 344 дитини.
     
    Дії сил МНС
    Підрозділами Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи протягом доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій і ліквідації їхніх наслідків, гасіння пожеж, знешкодження виявлених боєприпасів та проведення інших рятувальних заходів здійснені 1811 виїздів. Забезпечене оперативне реагування на 118 надзвичайних подій. У результаті вжитих заходів врятовані 12 людей, 24 будівлі, 1 одиниця автотракторної техніки.
     
    Луганська область -- під обвалом породи на шахті „Суходільська-Східна” загінув гірник
     
    О 9.34 14-го грудня на шахті „Суходільська-Східна” ДП „Краснодонвугілля”, у нижній ниші 23-ї західної лави стався обвал порід, під який потрапив 22-річний гірник. На копальню оперативно прибули два гірничорятувальних відділення. Потерпілий шахтар був вилучений з під завалу, однак внаслідок отриманих травм він помер на місці. Його тіло було підняте на поверхню.
     
    Київ – на станції метро „Університет” гірничорятувальники МНС ліквідували загоряння сміття
     
    О 22.48 14-го грудня у Києві, на верхній території станції метро “Університет”, біля тіплопункту спалахнуло сміття. Пожежа була ліквідована оперативно прибулими на місце бійцями столичного спеціального воєнізованого аварійно-рятувального (гірничорятувального) загону МНС. Постраждалих немає.
     
    Крим – ліквідація наслідків пташиного грипу
     
    14-го грудня на території трьох районів Кримського півострова тривали роботи з ліквідації осередків високопатогенного грипу птиці та недопущення подальшого розповсюдження захворювання. Протягом 3-14 грудня з карантинної зони вилучені 56322 голови свійської птиці: у Совєтському районі (села Некрасівка, Червонофлотське, Дмитрівка, Урожайне, Чорноземне, селище Совєтське – 19055), у Джанкойському районі (села Завіт-Ленінський, Пушкіне – 5669), у Нижньогірському районі (села Ізобільне, Омелянівка, Якимівка – 31598). Повністю зачищені від домашньої птиці 7 населених пунктів: Дмитрівка, Ізобільне, Червонофлотське, Завіт-Ленінський, Некрасівка, Омелянівка та Пушкіне.
     
    Виплата компенсації мешканцям населених пунктів продовжується, станом на 15 грудня виплачені 1 млн. 175 тис. 35 грн. Бригадами у складі представників ветеринарної медицини, лікарів, фахівців санітарно-епідемічної служби проведені 34156 подвірних обходів та вакцинація 28604 людей, у тому числі 4796 дітей. Під медичним наглядом перебувають 517 чоловік, які проживають у помешканнях, де зафіксована загибель птиці. Інфікованих осіб серед населення не виявлено. На випадок епідемічних ускладнень приведено в готовність госпітальну базу. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуацій залучено: підрозділи і техніку МНС, МВС, санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служб АР Крим. Координацію робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на місці здійснює оперативний штаб; у самому МНС працює опергрупа. Загальну координацію дій здійснює керівник МНС Віктор Балога.
     
    Закарпатська область – щодо захворювання на черевний тиф

    14-го грудня з Ужгородської обласної інфекційної лікарні виписана одна людина (результати бактеріологічних аналізів не підтвердили захворювання на черевний тиф. Станом на 15 грудня на стаціонарному лікуванні перебувають 26 чоловік (в обласній інфекційній лікарні – 9, у центральній Перечинській райлікарні -- 17). Підтверджене захворювання на черевний тиф у 7 людей. Перебіг хвороби – середнього та легкого ступенів важкості. Проводиться комплекс протиепідемічних дезинфекційних, санітарно-гігієнічних та організаційних заходів триває. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС.
     
    Донецька область – згоріли 2 людей
     
    В 0.02 15-го грудня у місті Макіївка у приватному житловому будинку виникла пожежа, в результаті якої загинули 2 людини. В 0.35 двома відділеннями Державної пожежної охорони МНС вогонь був приборканий. Попередня причина загоряння – необережність при палінні у нетверезому стані.
     
    Херсонська область – виявлені 8 артснарядів
     
    О 12.45 14-го грудня в Генічеському районі Херсонщини, поблизу водолікарні ТОВ „Гаряче джерело”, під час проведення земляних робіт виявлені 8 артилерійських снарядів часів Великої Вітчизняної війни. Місце знаходження боєприпасів охороняється, їх вилучення та знешкодження планується провести 15-го грудня піротехнічною групою Мелітопольського аварійно-рятувального загону МНС. Всього за добу на території країни виявлені 12 боєприпасів: 11 артснарядів та гранату часів Великої Вітчизняної війни.
     
     
    Прес-служба МНС України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.