• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щоб розраховувати на інвестиції, Україна має продемонструвати світові позитивні приклади економічних зрушень

    Опубликовано: 2017-01-18 13:49:58

    Проблематика нинішнього Всесвітнього економічного форуму в Давосі є дуже актуальною для України – питання так званої четвертої промислової революції, відновлення темпів економічного зростання, необхідність більш ефективно протистояти загрозам тероризму, масової міграції, локальних війн стосуються   нашої держави напряму. Особливо варто виділити тему промислової революції з її стрімким інноваційним розвитком та швидкім просуванням новітніх технологій.  Такої думки представники Українського союзу промисловців і підприємців.
    «Світо динамічно рухається вперед, інновації з’являються буквально щодня і відразу впроваджуються в виробництво. Україна ж посідає  42-е місце з 50 країн у світовому рейтингу інноваційних економік світу, що є неприйнятним з точки зору значущості  її  наукового,  людського потенціалу. Додамо до цього ознаки деіндустріалізації, заморожування цілих галузей  – ракетно-космічної, кораблебудівної, транспортного машинобудування.  Необхідно терміново зробити невідкладні висновки та додати зусиль для руху вперед. Нині немає жодного прикладу, коли держава з сировинною економікою домоглася значного зростання та забезпечила добробут своїх громадян», – прокоментував актуальність Всесвітнього економічного форуму президент УСПП Анатолій Кінах. 
    На його думку, членам української делегації, які шукають відповіді на складні виклики сучасності в Давосі, дуже важливо усвідомити, які загрози несе суспільству високий розрив між багатством і бідністю. Якщо в Європейському союзі ця різниця складає 7-9 разів, то в Україні добігає 50-70. Показне багатство і кричуща бідність спричиняють в суспільстві відчуття невпевненості, несправедливості, формують недовіру до держави і влади, призводять до соціальної нестабільності.  Діалог в країні з приводу можливостей подолання цього розриву відсутній.  Зрозуміло, що в таких умовах можливості притоку інвестицій,  розвитку бізнесу з врахуванням процесів глобалізації звужуються. Стратегія економічного зростання повинна ставити за мету  покращання життя людей, а завдання дати людям шанс стати більш заможними,  скоротити розрив між багатством і бідністю має бути одним з пріоритетних.  
    Анатолій Кінах звернув увагу, що в державі формуються невиправдані очікування щодо чергових траншів міжнародних валютних установ. «Ми поважаємо співпрацю з МВФ, але не можна весь час ходити по світу з простягнутою рукою. Політика нарощування боргів є тупиковою.  Власні зусилля з модернізації, створення сприятливих умов для економічного розвитку, підприємництва, чіткі програми з промислової, фінансової політики, підтримки  малого бізнесу – ось що треба презентувати в Давосі, щоб викликати до нас довіру та бажання започатковувати  в Україні масштабні інвестиційні проекти», – наголосив він.
    Давоський форум для України – це актуальний майданчик збільшити довіру до нашої держави, консолідовано  сформулювати та довести до міжнародних партнерів зміст наших національних пріоритетів   – на прикладах конкретних справ, вже здійснених перетворень та реформ. Реальні досягнення у сфері подолання корупції, встановлення рівноправної конкуренції, захисту прав та інтересів власника та інвестора – ось що необхідно продемонструвати світу, якщо ми чекаємо на вкрай необхідні вітчизняній економіці інвестиції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.