• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проведення розрахунків за туркменський природний газ триває згідно домовленостей

    Опубликовано: 2005-12-13 17:05:00
    13 грудня 2005 року в Ашгабаді (Республіка Туркменістан) Міністр палива та енергетики України Іван Плачков та заступник голови Кабінету міністрів Туркменістану - Міністр нафтогазової промисловості та мінеральних ресурсів Атамурад Бердиєв обговорили стан виконання протоколу про проведення розрахунків за туркменський природний газ, поставлений в Україну протягом 2003-2005 років.
     
    Зокрема, йшлося про хід виконання протоколу „Про проведення розрахунків за поставки в Україну туркменського природного газу”, підписаного наприкінці жовтня цього року під час офіційного візиту української урядової делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Юрієм Єхануровим до Ашгабада та його зустрічі з Президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим.
     
    Нагадаємо, що у Протоколі зафіксований 100-відсотковий рівень розрахунків української сторони за поставки туркменського газу у валюті, починаючи з липня 2005 року, а також його часткова попередня оплата. З туркменської сторони були узгоджені обсяги товарної продукції, які поставлені в Туркменістан у рахунок погашення боргу, що утворився у 2004-2005 роках. Крім того, були визначені обсяги і номенклатура товарної продукції, що має надійти до кінця поточного року. Документом встановлювалися терміни поставок, узгоджено перелік продукції, яка надійде до Туркменістану упродовж I кварталу 2006 року.
     
    Протоколом також були визначені терміни введення в експлуатацію газокомпресорної станції „Дер’ялик” (до 30 грудня 2005 року) та газокомпресорної станції „Готурдепе” (першої черги – у червні, другої – у вересні 2006 року). До кінця 2006-го має завершитися також будівництво мосту через Амудар’ю.
     
    Під час сьогоднішньої робочої зустрічі української делегації з туркменськими урядовцями Іван Плачков та Атамурад Бердиєв підтвердили конструктивну роботу своїх відомств щодо узгодження специфікації товарів та розрахунків за них. У робочому порядку був погоджений перелік товарів, якими українська сторона розраховуватиметься за поставлений в Україну туркменський природний газ упродовж першого кварталу наступного року.
     
    У ході перемовин Іван Плачков та Атамурад Бердиєв підтвердили добросовісне виконання зобов’язань, взятих українською стороною щодо завершення до кінця нинішнього року будівництва газокомпресорної станції „Дер’ялик”, а також позитивно оцінили хід робіт з будівництва газокомпресорної станції „Готурдепе”.
     
    Міністерство палива та енергетики України
     
     
     




    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.