• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Київському вищому професійному училищі деревообробки встановили порушення

    Опубликовано: 2016-12-14 11:32:09

    Фахівці апарату Північного офісу Держаудитслужби під час планової ревізії Київського вищого професійного училища деревообробки за період з 01.01.2013 по 01.09.2016 встановили порушень фінансово-бюджетної дисципліни на понад 2,3 млн грн, з них на понад 221 тис. грн порушень, що призвели до втрат.
    Зокрема, посадові особи Училища зайво витратили понад 150 тис. грн на виплату надбавок та премій.
    Також професійно-технічний навчальний заклад недоотримав понад  73 тис. грн через те, що в порушення умов укладених договорів, два суб’єкти господарювання  не перерахували у повному обсязі заробітну плату учням Училища, які проходили у них виробничу практику.
    Десяти слухачам Училища, які проходили перепідготовку з метою отримання іншої робітничої професії, нараховували та виплачували стипендії коштом загального фонду державного бюджету як учням денної форми навчання, які навчаються за держзамовленням. Це призвело до збитків на понад 38 тис. грн.
    Також в Училищі завищували обсяги виконаних ремонтних робіт та  коштом навчального закладу покривали витрати сторонніх юридичних осіб.
    Серед іншого, було встановлено, що у 2015 році посадові особи училища зайво включили до розрахунку потреби в бюджетних коштах на підготовку робітничих кадрів асигнування на підготовку молодших спеціалістів. Через це з порушенням законодавства було використано понад 1,8 млн грн субвенції державного бюджету.
    Ще майже 163 тис. грн бюджетних асигнувань Училище зайво отримало через затвердження кількості штатних посад з перевищенням законодавчо встановленого нормативу.
    За результатами контрольного заходу розглядається питання щодо притягнення осіб винних у допущених порушеннях до адміністративної відповідальності. Керівництву Училища направлено вимогу щодо вжиття заходів для недопущення порушень фінансової дисципліни в подальшому та притягнення до дисциплінарної та/або матеріальної відповідальності осіб, винних у допущених порушеннях та попередження щодо неналежного виконання бюджетного законодавства.
    Про результати ревізії проінформовано Голосіївське управління поліції
     ГУ Національної поліції у м. Києві.

    Прес-служба Північного офісу Держаудитслужби

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.