• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці УДЦР протягом III кварталу 2016 року провели заходи з усунення 1379 незаконно діючих пристроїв

    Опубликовано: 2016-11-01 08:23:21

    Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив директор департаменту РЧМ та забезпечення АСРМ держпідприємства Вячеслав Гоненко.
    Він, зокрема, зазначив, що за результатами радіочастотного моніторингу в Україні у III кварталі поточного року виявлено та вжито визначених законодавством заходів щодо усунення 2085 порушень користування радіочастотним ресурсом України. 1561 з них, пов’язане з роботою РЕЗ без дозволів на експлуатацію від Українського державного центру радіочастот, решта – з недотриманням правил їх експлуатації.
    Фахівці структурних підрозділів провели заходи з усунення 1379 незаконно діючих пристроїв.
    За словами Вячеслава Гоненка, найбільша кількість порушень припадає на радіотехнологію широкосмугового радіодоступу – 1275. Чимало їх також було зафіксовано спеціалістами в рідіотехнологіях  радіорелейного зв’язку (134), телевізійного мовлення (73) та цифрового стільникового зв’язку (36).
    Серед регіонів, де було зафіксовано найбільш велику кількість НДП, є Дніпропетровщина (250), Київщина (213), Вінниччина (135) та Полтавщина (130).
    Директор департаменту відзначив, що за квартальний період, структурними підрозділами УДЦР були проведені заходи щодо захисту присвоєнь радіочастот користувачів радіочастотного ресурсу. В результаті дій фахівців було усунено 312 джерел радіозавад, що негативно впливали на роботу РЕЗ на території України.
    Активно їх виявляли в м. Києві та області (99), на Харківщині (37) та Одещині (36).
     Як повідомив Вячеслав Гоненко, сьогодні до складу автоматизованої системи радіочастотного моніторингу, створеної в УДЦР, входить 138 мобільних та 137 стаціонарних станцій радіоконтролю, які розгорнуті в 73 населених пунктах України. Це дозволяє  якісно виконувати завдання з технічного радіоконтролю в усіх освоєних в Україні діапазонах радіочастот. Кількість радіоелектронних засобів, які сьогодні підлягають контролю фахівців УДЦР, складає понад 194 тисяч одиниць.

    Прес-служба Українського державного центру радіочастот

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.