• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аксана Філіпішина: «Сьогоднішню ситуацію з правами дітей в Україні можна охарактеризувати як вкрай негативну»

    Опубликовано: 2016-10-13 08:47:22

    Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності заявила про це у своєму виступі на парламентських слуханнях «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист».
    На її переконання, така ситуація склалася, насамперед, через відсутність комплексної державної політики щодо дітей і, як наслідок, відсутність координації між центральними органами виконавчої влади, відповідальними за забезпечення окремих прав дитини.
    Діяльність Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства, яку очолює Міністр соціальної політики, а до персонального складу також входять особисто міністри охорони здоров’я та освіти, звелася до рівня обговорення питань головними спеціалістами цих міністерств.
    «Як один із наслідків такої державної політики, зокрема в галузі охорони здоров’я, є те, що кількість дітей з інвалідністю з року в рік зростає і становить понад 135 тисяч, не здійснюється закупівля ліків та медичних препаратів для хворих дітей – в цьому році не проведено міністерством жодних торгів, відсутні вакцини, не тільки за календарем щеплень, а й від правця, проти сказу. Не краща ситуація в галузі освіти, викликає серйозне занепокоєння стан дотримання прав дітей в умовах збройного конфлікту», – зазначила Аксана Філіпішина.
    На завершення Представник Уповноваженого рекомендувала Уряду забезпечити ефективну роботу Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства з персональною відповідальністю кожного міністра, що дасть змогу здійснювати координацію центральних органів виконавчої влади у питаннях забезпечення прав дітей, наступні кроки з децентралізації влади планувати і реалізовувати лише після ретельного аналізу впливу попередніх кроків на права дітей, а також попри економічну кризу в країні розробити державну житлову програму для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.