• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відбулася зустріч Президента України з Державним секретарем США

    Опубликовано: 2005-12-07 12:25:00
    Президент України Віктор Ющенко провів у Києві зустріч з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Кондолізою Райс.
     
    Сторони відзначили значний прогрес у розвитку двосторонніх українсько-американських відносин за останні місяці. На спільній прес-конференції Президент України високо оцінив кроки Сполучених Штатів щодо відміни торговельно-економічних санкцій проти України. Зокрема, він наголосив на поступі в процесі відміни поправки Джексона-Веніка. Цей процес, за словами В. Ющенка, перебуває зараз у технічній стадії.
     
    Одна з головних тем зустрічі – торгово-економічні відносини двох країн. За словами Держсекретаря, Україні та США й надалі потрібно прискорювати темпи торгово-економічної співпраці. «Хороша динаміка торговельних відносин набере нової сили після підписання двостороннього протоколу із США про взаємний доступ на ринки товарів і послуг», – сказав В. Ющенко. При цьому Глава української держави відзначив, що вони з Державним секретарем США однаково позитивно оцінюють поступ на шляху України до СОТ, особливо за останні чотири місяці.
     
    Також на переговорах йшлося про можливість спільних енергетичних проектів за участю американського бізнесу.
     
    Крім того, Президент повідомив, що між Україною і США завершено консультації в аеро-космічній сфері та прийнято пакет пропозицій для вивчення американською стороною. Глава держави висловив сподівання, що базову угоду про співпрацю в цій галузі буде підписано в першій половині наступного року під час візиту до України керівника місії НАСА.
     
    Ще однією темою зустрічі була перспектива визнання Сполученими Штатами України як країни з ринковою економікою. За словами Кондолізи Райс, «як тільки Україна відповідатиме необхідним вимогам, Сполучені Штати нададуть їй такий статус». «Сподіваюся, це буде незабаром», – додала Держсекретар.
     
    Кондоліза Райс запевнила, що помітила в Україні багато позитивних змін від часу свого останнього візиту у 2001 році. Вона наголосила, що США цінує Україну як «важливого стратегічного партнера» і «державу, дуже важливу у своєму регіоні».
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.