• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Крим – ситуація щодо ліквідації наслідків пташиного грипу

    Опубликовано: 2005-12-07 10:59:00
    6-го грудня на території трьох районів Криму тривали роботи з вилучення та знищення свійської птиці в населених пунктах, де виявлені факти захворювання домашньої птиці на високопатогенний грип. Станом на 7 грудня вилучені 28367 голів птиці: у Совєтському районі (село Некрасівка – 5772), у Джанкойському районі (с. Завіт–Ленінський – 3073, с. Пушкіне – 1648), у Нижньогірському районі (с. Ізобільне – 9143, с. Омелянівка – 8731). З метою недопущення поширення вірусної інфекції у вищевказаних селах введені карантинні обмеження, встановлена трьохкілометрова захисна зона.
     
    Проводяться щоденний аналіз захворювання, санітарно-епідемічні та дезинфекційні заходи. Заборонений вивіз і ввіз живої птиці та продукції з карантинної зони, ведеться роз'яснювальна робота серед населення. Загиблу птицю знищують шляхом спалювання під контролем фахівців ветеринарної медицини. Інфікованих серед населення не виявлено. На випадок епідемічних ускладнень приведено в готовність госпітальну базу. Проводяться компенсаційні виплати населенню за вилучену птицю. На ліквідації наслідків надзвичайної ситуацій задіяні підрозділи і техніка Оперативно-рятувальної служби МНС у районах, Мазанського аварійно-рятувального загону МНС, МВС, санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служб АР Крим. Координацію здійснює оперативний штаб; у МНС – оперативна група. Загальну координацію дій здійснює керівник МНС Віктор Балога. 
     
    У МНС працює „гаряча” телефонна лінія щодо пташиного грипу в Криму
     
    Телефон оперативної групи МНС (044) 247-30-72 цілодобово працює в режимі „гарячої лінії”. Громадяни можуть передавати на нього інформацію, що стосується ситуації з пташиним грипом.
     
    Прес служба   МНС  
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.