• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мешканці міста Хмельницького можуть розраховувати на потрійну фінансову допомогу на енергомодернізацію житла

    Опубликовано: 2016-09-26 08:51:21

    На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, виступаючи сьогодні на I Форумі енергоефективності міста Хмельницького і роз’яснюючи особливості та переваги запроваджених Урядової та місцевих програм з енергоефективності.

    «Місцева влада Хмельницького активно долучилася до ініціатив Уряду у сфері енергоефективності та запровадила міську програму відшкодування 15% річних за «теплими» кредитами для населення, ОСББ та ЖБК. На її реалізацію у 2016 році вже виділено 884 тис. грн.», - повідомив С.Савчук та зазначив, що така програма - це додаткова фінансова допомога усім, хто планує утеплювати свої житло, встановлювати вузли обліку, облаштовувати ІТП, замінювати вікна на енергоощадні та впроваджувати інші енергоефективні заходи.

    Крім того, у Хмельницькій області як для фізичних осіб, так і для ОСББ діє обласна програма здешевлення «теплих» кредитів. На її реалізацію у 2016 році виділено 200 тис. грн. Цьогоріч до обласної ради за безповоротною фінансовою допомогою звернулося 1 447 родин, які вже отримали відшкодування на суму 155 тис. грн. з обласного бюджету.

    Таким чином, хмельничани можуть розраховувати на потрійну допомогу на утеплення: з державного, обласного та міського бюджетів.

    «Іншими словами, вже сьогодні ми спостерігаємо синергію зусиль Уряду, місцевої влади та населення, яка спрямована на єдину спільну ціль – утеплення будинків, зменшення українськими сім'ями споживання енергоресурсів та заощадження на комунальних платежах», - підкреслив Голова та зауважив, що «теплі» кредити користуються попитом серед мешканців області. За статистикою в регіоні за Урядовою допомогою на утеплення звернулося 5 234 домогосподарств, які залучили коштів на суму 81,73 млн. грн.

    Голова Агентства також висловив вдячність меру міста Хмельницького Олександру Симчишину за активну підтримку питань енергоефективності та закликав хмельничан займатися енергозбереженням, утеплювати свої оселі та заощаджувати у результаті на комунальних платежах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.