• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через недотримання персоналом Ржавецького ПНІ нормативних вимог порушуються права підопічних

    Опубликовано: 2016-09-15 08:51:49

    Такого висновку дійшли працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого, регіональний представник Уповноваженого у Харківській області та громадські монітори під час візиту до Ржавецького психоневрологічного інтернату Харківської обласної ради. 
    Наразі в установі проживають 119 підопічних з інвалідністю, з яких 47 є недієздатними. В інтернаті за допомоги волонтерів облаштовано відділення для автономного проживання хлопців, переведених із дитячих будинків-інтернатів. У ньому покращені умови проживання, в кімнатах сучасні меблі, є кімната для гурткової роботи.
    Для відпочинку облаштовано приміщення, де можна грати у пінг-понг, також є футбольне поле.
    Однак моніторингова група була одностайною в тому, що через переповненість кімнат забезпечити належні умови проживання у закладі неможливо.
    Неприємно вразив моніторингову групу неохайний вигляд підопічних, вони були одягнуті в пошкоджений та пом’ятий одяг. Згідно з документацією одяг і постільна білизна (м’який інвентар) видається для кожного підопічного. Проте, як  виявилось, його не закріплюють за конкретним підопічним, тобто можуть видати одяг і навіть натільну білизну, яку до прання носив будь-хто з інших підопічних.
    Також були виявлені підопічні, які за станом здоров’я та розвитку могли б проживати в установах іншого профілю.
    Стосовно цих та інших виявлених проблем та недоліків будуть направлені акти реагування Уповноваженого з прав людини керівництву Міністерства соціальної політики та Харківської ОДА.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.