• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Сходження державного символу України» – виставка марок на Головпоштамті

    Опубликовано: 2016-08-23 13:53:25

    З нагоди святкування Дня незалежності України в Будинку зв’язку Києва розміщена філателістична експозиція «Сходження державного символу України». Виставка зображає початок становлення пошти незалежної України, появу перших українських поштових марок і зародження вітчизняної філателії.
    Колекція відомого філателіста Євгена Тупчія, в створенні та оформленні якої йому допомагав внук Антон, складається з кількох розділів, кожен з яких присвячений окремому етапу в сфері марковидання. Укрпошта до кінця року продемонструє всю добірку, що стане в нагоді всім поціновувачам поштової мініатюри.
    «Сходження державного символу» містить перші випуски поштових марок України 1992-1994 років, які спочатку друкувалися в Канаді, Австрії, Угорщині, Росії, а від 1994-го – на теренах України. В колекції представлені перші художні поштові марки «500 років українського козацтва» та «100-річчя першопоселення українців у Канаді», на яких після здобуття незалежності нашою державою було вперше зазначено «Пошта України».
    За словами Євгена та Антона Тупчіїв, у справі колекціонування поштових марок ключовим визначенням є слово «люблю», з яким пов’язаний і термін «філателія». Любов, з якою виготовлено представлену колекцію, неодмінно передається всім, хто її споглядає.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.