• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Створення Антикорупційного суду допоможе НАБУ швидше повертати кошти державі

    Опубликовано: 2016-08-12 08:52:59

    Для повернення коштів, виведених під час реалізації корупційних схем, до державного бюджету України мають набрати чинності обвинувальні вироки судів. Таку думку під час брифінгу висловив директор НАБУ Артем Ситник.

    За його словами, після того, як детективи НАБУ почали все частіше звертатися до суду, скеровувати обвинувальні акти, трапляються випадки, коли суд з незрозумілих причин по кілька разів переносить засідання з розгляду справи по суті, не встигає вчасно обрати запобіжний захід для затриманого або призначає мізерну суму застави, неспівставну з розміром предмету злочину та статками підозрюваного тощо.

    Так, наприклад, обвинувальний акт щодо директора Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Бюро скерувало до суду ще в березні, але суд досі не розпочав розгляд справи по суті.

    «На жаль, подібних прикладів стає дедалі більше. Нас не можуть задовільняти такі терміни розгляду справ. Тому ми ініціюємо створення Спеціалізованого антикорупційного суду, який матиме додаткові гарантії незалежності, а тому незалежно від жодних зовнішніх факторів розглядатиме справи проти корупціонерів», – наголосив А.Ситник.

    На думку директора Бюро, разом із Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Спеціалізований антикорупційний суд утворить повноцінну вертикаль для ефективної боротьби з топ-корупцією.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.