• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УДЦР видав 13 000-ий дозвіл на експлуатацію РЕЗ у мережах 3G

    Опубликовано: 2016-08-09 11:44:57

    З моменту отримання (за результатами аукціону у 2015 року) ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології «цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)», оператори мобільного зв’язку активно впроваджують в Україні стандарт зв’язку третього покоління (3G).
    У впровадженні стандарту 3G в Україні вагомий внесок належить також фахівцям департаменту радіослужби УДЦР.
    Як повідомив директор з питань радіочастотних присвоєнь Євген Мирзаков в коментарі прес-службі УДЦР: «Протягом 2015-2016 років до УДЦР надійшло більше 15 600 заявок на видачу висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мережі ІМТ-2000 (UMTS). Станом на 9 серпня, за результатами опрацювання, оформлено та надано 13 802 висновків щодо електромагнітної сумісності та 13 079 дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів у мережах 3G».
    «Активний процес розгортання останнім часом телекомунікаційних мереж радіозв’язку (зокрема й 3G/UMTS) є результатом тісної співпраці УДЦР з учасниками телекомунікаційного ринку, спільно з якими розроблено та впроваджено спрощену процедуру узгодження з Генеральним штабом Збройних Сил України частотних присвоєнь певних радіотехнологій», - наголосив Євген Мирзаков.
    Він також відзначив, що на запит гравців телекомунікаційного ринку УДЦР вдалося реалізувати й ініціативу, яка дозволяє надавати користувачу РЧР України, за його згодою, висновок щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів з особливими умовами ще до отримання погодження частотних присвоєнь від Генерального штабу Збройних Сил України (наприклад, для радіоелектронних засобів радіотехнології «радіорелейний зв'язок»). Але, якщо певні частотні присвоєння не будуть погоджені Генеральним штабом Збройних Сил України, умови експлуатації конкретних РЕЗ, у відповідності до особливих умов, повинні бути скореговані або взагалі змінені.
    «Кількість частотних присвоєнь, які не погоджує Генеральний штаб Збройних Сил України, досить незначна і становить не більше 2% від загальної кількості направлених на погодження», - повідомив Євген Мирзаков.

    Прес-служба Українського державного центру радіочастот

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.