• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нове депутатське об’єднання в парламенті впроваджуватиме ініціативи форуму «Трансформація України»

    Опубликовано: 2016-07-29 08:53:32

    Національний форум «Трансформація України», що напрацьовує ідеї для масштабних якісних змін в країні, заручився підтримкою парламентаріїв. У липні у ВРУ створено нове однойменне депутатське об’єднання «Трансформація України». До нього ввійшли представники різних фракцій, що здійснюватимуть співпрацю не на основі політичної приналежності, а на основі спільної мети – прискоренні адаптації вітчизняного законодавства до норм Євросоюзу, розробки комплексних нормативних актів для стимулювання економічного, науково-технічного розвитку та ін.
    На цьому наголошують в наглядовій раді Національного форуму «Трансформація України».
    Співголовою об’єднання став депутат Леонід Козаченко, котрий є віце-президентом  УСПП, а очолювана ним Українська зернова асоціація входить до Антикризової ради громадських організацій. Остання має розроблену антикризову програму для української економіки, що корелюється із завданнями форуму. Другим очільником є його колега по парламенту Іван Кириленко.
     «Це дуже важливий крок – вихід на системну працю разом із представниками парламенту. Спільні зусилля народних обранців і громадянського суспільства, закордонних експертів-консультантів щодо ефективних перетворень в країні дадуть хороший результат. Ми не хочемо сліпо копіювати досвід Польщі чи країн Балтії, ми просто візьмемо найкращі рішення з їх практики, свої власні ідеї, відштовхуючись від реалій українського суспільства, та разом дамо імпульс до позитивних змін в державі», – наголосив один із співініціаторів форуму, член його Наглядової ради, президент УСПП Анатолій Кінах.
    Він розповів, що форум трохи більше, ніж за півроку (створений у вересні 2015 року, - ред.) зміг консолідувати ключових «гравців» із різних сфер суспільного життя, політики, духовенства, дипломатії, громадських організацій. Так, до нього входять патріархи Філарет та Святослав, посол ЄС в Україні Ян Томбінський, міністр культури Є.Нищук та ін. Форум має власну програму, розгалужений на секторальні форуми, що напрацьовують конкретні рішення, є відкритим для всіх бажаючих та вже відомим на міжнародній арені.
    «Напрацювання вже презентовані  в Європарламенті, в Польщі тощо», – повідомив координатор форуму Михайло Харій.
    Концепцією трансформації країни, запропонованої експертами форуму, передбачається активізувати спільні зусилля президента, парламенту, уряду, громадянського суспільства задля  прийняття і реалізації ефективних рішень щодо виведення України на пряму сталого зростання. В даному контексті значно активізувалася робота із вітчизняними парламентарями.
    Наразі проведено вже три засідання Національного форуму «Трансформація України», на яких визначено пріоритети, а також конкретні завдання до реалізації в 2016 році. Серед них – протидія корупції, створення умов верховенства права та рівності усіх перед законом, енергетична безпека, гуманітарна політика, розвиток місцевого самоврядування, інноваційна політика тощо.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.