• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Обухівському районному суді умови утримання осіб, взятих під варту, межують з тортурами

    Опубликовано: 2016-07-15 08:42:39

    Представниками моніторингової групи у складі співробітників Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини і громадських моніторів здійснено візит до місць несвободи Обухівського районного суду Київської області. У зазначеному суді до таких місць віднесено кімнати для підсудних (засуджених), у яких вони очікують початку проведення судових засідань і повернення до слідчого ізолятору чи ізолятору тимчасового тримання, та загороди з прозорого матеріалу в залах судових засідань.
    При відвідуванні приміщення для підсудних (засуджених), які перебувають під вартою, монітори встановили, що дві з трьох кімнат за площею не відповідають національним та міжнародним вимогам до таких приміщень. Зокрема, площа двох окремих кімнат складає по 1,1 м2 замість необхідних 4 м2 на одну особу. У всіх приміщеннях відсутня будь-яка вентиляція, в результаті чого у приміщеннях – сморід і задуха. Природне освітлення відсутнє, а рівень штучного освітлення склав від 4 до 9 люксів, що понад як у 20 разів менше від встановлених вимог. Вільний доступ до питної води відсутній.
    Відповідальна особа в суді для проведення бактерицидної обробки приміщень судових залів та приміщень для підсудних (засуджених) не визначена. Як наслідок, з двох необхідних бактерицидних ламп працює лише одна, однак і вона не використовується для щотижневої дезінфекції.
    Докладний звіт за результатами візиту з наданням рекомендацій щодо виправлення виявлених недоліків найближчим часом буде надіслано керівництву Державної судової адміністрації України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.