• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На чотирьох столичних островах одночасно відбулася масштабна акція з прибирання сміття

    Опубликовано: 2016-07-04 13:42:36

    2 липня у Києві відбулася акція «Приберемо заповідні острови!». Її мета - покращення екологічного стану київських островів, які входять до складу регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».
    У рамках заходу на воду столичної акваторії вийшли 87 човнів, яхт, катерів, щоб взяти участь у прибиранні столичних берегів від сміття. У генеральному прибиранні чотирьох островів взяли участь громадські організації, волонтери, небайдужі до життя міста кияни.
    Акція почалася з прес-конференції, на якій говорили про екологічні проблеми вітчизняних водойм, про незахищеність островів, про браконьєрство і незаконні гідронамиви, а також про спроби захоплення і забудови прибережних територій.
    « Регіональний ландшафтний парк "Дніпровські острови", який займає площу понад 1200 гектарів, був створений Київрадою ще в 2004 році. Організацію території парку і його зміст повинне здійснювати Комунальне підприємство "Плесо", а фінансування - Київська міська державна адміністрація. Однак і донині рішення Київради не виконано, межі парку не встановлені, Проект організації території, хоч й розроблений, но не затверджений, охоронне зобов'язання на КП "Плесо" не виписано, - сказав глава Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка.
    Під час Акції поруч з островом Великий розташованого біля Південного моста пройшла регата Крейсерського яхт Клубу в якій взяли участь маленькі яхтсмени. Десятки яхт під яскравими вітрилами в знак солідарності з учасниками Акції пройшли перед островом, на якому проходило прибирання.
    «Якщо на зорі Акції «Приберемо заповідні острови» в 2009 році тільки з одного острова біля моста імені Патона зібрали понад 8 тон сміття, то сьогодні не більше двох тон», - розповіли в Асоціації рибалок України.
    Багато киян вийшли на прибирання островів сім'ями. Малечі своїми руками прибирають острови від сміття, яке залишили дорослі. Вони наївно не розуміють, чому «чужі» тата і мами їх дитячий пляж перетворюють а «склад» горілчаних і пивних пляшок .
    Довідка: в регіональний ландшафтний парк «Дніпровські острови» входить 34 острови: Муромець, Лопухова, Долобецький, веницианского, Труханів, Жуків, Ольжин, Великий, Малий, Дикий, а також острова без назви.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.