• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розраховує на технічну допомогу Канади в реформуванні системи надрокористування

    Опубликовано: 2016-06-22 10:44:12

    Україна впроваджуватиме передовий досвід Канади у реформуванні системи надрокористування.  Про це  Міністр екології та природних  ресурсів України Остап Семерак  заявив сьогодні під час Канадсько-українського бізнес форуму в Торонто, підсумовуючи  результат зустрічі  із  Генеральним директором Alberta Energy Regulator Джимом Еллісом та Віце-президентом Зишаном Сайедом.
     
    «Ми вдячні  експертам   Організації  геологічних служб Європи, Геологічної служби Канади та  Геологічної служби  США, які провели  незалежну  оцінку Держгеонадр України. Сподіваємося на  технічну допомогу та впровадження в Україні  аналогічної реформи у сфері надрокористування, яка  вже успішно  працює в  канадській провінції  Альберта», -  сказав Міністр.
     
    Остап Семерак  також  висловив сподівання, що канадські та українські експерти  працюватимуть  спільно  в рамках  проектного офісу, що створюється  в Міністерстві. Офіс займатиметься  реалізацією реформ  у сфері  надрокористування, державного нагляду в сфері  охорони  природного навколишнього середовища, поводження з відходами, а також сприятиме імплементації міжнародних зобов’язань.
     
    «Сьогодні екологічне вивчення та раціональне використання надр потребує термінового реформування Державної служби геології  та надр України. Незаконний видобуток бурштину та масова корупція у сфері надрокористування  свідчить про  неефективну роботу   даного органу. Саме тому ми розпочали процес реформування законодавства України у сфері надрокористування та плануємо залучити до цієї роботи європейських експертів», - зазначив Остап Семерак.
     
    Міністр екології  та природних ресурсів наголосив, що це  дуже важливо і в  контексті збільшення  природного газу власного видобутку та забезпечення  енергетичної незалежності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.