• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порошенко зможе розпустити парламент з 19 червня – Дерев’янко

    Опубликовано: 2016-06-21 08:43:55

    Президент України Петро Порошенко матиме право розпустити Верховну Раду з 19 червня, оскільки в цей день спливає 30-денний термін з моменту розпаду коаліції «Європейська Україна».
    Про це завив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу “112 Україна» 17 червня.
    «Президент буде мати право розпустити парламент взагалі, тому, що 19 травня фактично розпалась коаліція», - заявив нардеп.
    Він підкреслив, що кількість депутатів в коаліції сьогодні - 223 депутати, і голосів для ухвалення рішень бракує. «І ці голоси додаються за рахунок олігархів, за рахунок Партії регіонів, інколи - за рахунок груп колишніх регіоналів», - пояснив Дерев’янко.
    Коментуючи низьку явку депутатів під час пленарних засідань, депутат сказав: «Виборці мають дивиться, які партії відвідують засідання, хто ходить , хто працює, і наступний раз просто не підтримувати на виборах».
    Юрій Дерев'янко зареєстрував в парламенті законопроект 4331 Проект Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо забезпечення діяльності коаліції та приведення Регламенту Верховної Ради України у відповідність до Конституції України) та проект постанови 4716 "Про формування нової коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України".
    Також Дерев’янко звернувся із запитом до спікера Андрія Парубія, в якому просить вжити заходів щодо формування нової коаліції в парламенті у зв’язку з припиненням діяльності коаліції «Європейська Україна».
    Нагадаємо, Блок Петра Порошенка складає 142 народні депутати, Народний фронт — 81 народний депутат. Тобто разом — лише  223 народні обранці.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.