• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Представники США і керівництво Енергоатома ознайомилися з ходом завантаження палива Westinghouse на енергоблоці №5 Запорізької АЕС

    Опубликовано: 2016-06-16 13:03:47

    Хід впровадження палива виробництва компанії Westinghouse на Запорізькій АЕС обговорили в рамках робочої зустрічі президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та заступник міністра енергетики США Едвард МакГінніс, які відвідали ЗАЕС на початку першого завантаження ТВЗ-WR 15 червня. За процесом завантаження касет на блочному щиті управління енергоблока №5 ЗАЕС спостерігали також директор офісу Міністерства енергетики США в Україні Ендрю Вогт, представник Аргонської національної лабораторії Ігор Боднар, керівники Запорізької АЕС.

    На зустрічі обговорювалися питання диверсифікації поставок ядерного палива для атомних станцій України, плани поставок і завантаження палива компанії Westinghouse на Запорізьку АЕС, заходи з підготовки системи внутрішнього реакторного контролю до моніторингу активної зони з паливом Westinghouse, яку японсько-американська компанія проводить спільно з НВО «Імпульс».

    «Основна мета мого візиту - продемонструвати зміцнення партнерства з урядом і народом України. Крім того, мій візит за часом збігся з дуже важливою подією - завантаженням свіжого палива другого, альтернативного постачальника ядерного палива для України. Це важливий крок Енергоатома для підвищення енергетичної безпеки держави», ‒ прокоментував зустріч заступник Міністра енергетики США Едвард МакГінніс.

    Довідка. Запорізька АЕС ‒ найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі зі встановленою потужністю 6 000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - в 1985 р., третій - в 1986 р., четвертий - в 1987 р., п'ятий - в 1989 р., шостий - в 1995 році. Починаючи з 1984 року внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 22%.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.