• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські журналісти обговорили механізм діяльності Робочої групи, утвореної при МФЖ

    Опубликовано: 2016-06-16 00:04:05


    Заступник Генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Джеремі Діар  зустрівся з представниками українських журналістських організацій.

    Сьогодні у Києві відбулась зустріч представників Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) і​з заступником Генерального секретаря МФЖ – Джеремі Діар​о​м ​щодо Робочої групи, схваленої З’їздом  МФЖ. Також у рамках візиту пан Джеремі зустрівся з представниками Національної спілки журналістів (НСЖУ).

    Головним завданням зустрічі було обговорення ситуації з моніторингу та протидії порушень прав журналістів у зонах конфлікту. Учасники зустрічі обговорили головні ​принцип​и​ діяльності, як​і​ передбача​ють​ розгляд кожного конкретного порушення прав журналістів, зокрема, за участі Міжнародної федерації журналістів​​.

    Джеремі  Діар переконаний,  що Робоча група  під ​керівництвом МФЖ,  яка дозволяє ​​розглядати кожен окремий кейс порушення прав журналістів та оперативно на нього реагувати​ -  є ефективним механізмом роботи. Він як ​колишній генеральний секретар Національної спілки журналістів Великобританії та Ірландії, поділився ​практичними підходами щодо залагодження конфліктних ситуацій між Британською та Ірландською сторонами. Пан Джеремі запропонував розглянути підготовлений ​п​роект​ правил діяльності робочої групи та внести ​у документ ​пропозиції від медіа-профспілки.

    - Ми бачимо, що розчарування та невдоволення зростають через відсутність практичних дій щодо захисту журналістів, -  наголосив заступник Генерального секретаря МФЖ Джеремі Діар. - Зараз ми повинні обговорити недоліки минулого та розробити ефективний механізм фіксації порушень прав журналістів та діяльності Робочої групи.

    У обговоренні також взяли участь кримські журналісти, які були вимушені покинути окупований Крим: Лариса Волошина, Анна Андрієвська, Сінавер Кадиров, нещодавно визволена з полону журналістка Марія Варфоломеєва, правозахисниця Тетяна Печончик, колишній Голова НМПУ – Сергій Гузь, виконуючий обов’язки Голови комітету – Сергій Штурхецький, голова Київського осередку НМПУ – Юка Гаврилова.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.