• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гауптвахта Західного теруправління: негативне ставлення військових командирів до правопорушників домінує над обов’язком дотримуватися норм закону

    Опубликовано: 2016-06-15 21:17:25



    Таке враження склалося у членів моніторингової групи, до складу якої входили працівники  Департаменту з питань реалізації НПМ Секретаріату Уповноваженого та громадські монітори,  під час візиту без попередження до гауптвахти Західного територіального управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України (ЗхТУ ВСП ЗСУ), що знаходиться на території 184-го навчального центру у с. Старичі Яворівського району Львівської області.
    З’ясувалося, що військовослужбовці, затримані у нетверезому стані та доставлені на цю гауптвахту (як правило на 24 години) забезпечуються лише питною водою. Про їжу їм залишається тільки мріяти, а проводити ніч доводиться на дощатих нарах без матраців, подушок та інших постільних речей. Після спілкування з відповідними військовими керівниками у учасників візиту склалося враження, що це – прямий наслідок того, що свідоме негативне ставлення військових командирів та начальників до таких правопорушників домінує над обов’язком дотримуватись норм закону.
    Затримані військовослужбовці позбавлені правової допомоги, бо інформація про них до Львівського регіонального центру безоплатної правової допомоги не надається. Порушуються їхні права на зв'язок із родичами, на побачення та отримання передач.
    Не відповідають мінімальним стандартам поводження із затриманими особами  й умови утримання в камерах гауптвахти. Не зважаючи на позитивні зміни (кожна камера має санвузол), дверцят на санвузлах немає, освітлення незадовільне, стіни камер покриті грубою штукатуркою (так званою «під шубу»). 
    Наприкінці візиту монітори обговорили з начальником військового гарнізону та начальником гауптвахти згадані проблеми та можливі шляхи їх вирішення. 
    Звіт та відповідні рекомендації  будуть направлені також керівництву Міністерства оборони України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.