• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Наше завдання – максимально поширити знання про необхідність неухильного дотримання прав людини серед працівників СБУ»

    Опубликовано: 2016-06-09 12:06:32

    На цьому наголосила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини під час проведення організаційної зустрічі Омбудсмана, працівників Служби безпеки України та швейцарських експертів, присвяченій розробці програми тренінгів щодо запобігання неналежному поводженню та дотриманню стандартів у сфері прав людини в зоні проведення АТО.
    На переконання Уповноваженого, ця зустріч, що матиме продовження під час проведення аналогічних зустрічей-тренінгів у регіонах, надзвичайно важлива з точки зору забезпечення дотримання прав людини у діяльності СБУ.
    «Наше завдання – сприяти тому, щоб діяльність СБУ стала максимально наближеною до міжнародних стандартів у сфері захисту прав людини, навіть у складних умовах проведення антитерористичної операції. Саме тому я й ініціювала ще на початку року проведення низки тренінгів для працівників усіх структурних підрозділів СБУ за участю швейцарських експертів», – зазначила Валерія Лутковська.
    Про важливість співпраці Служби безпеки України з Офісом Омбудсмана та міжнародними експертами заявив у своєму виступі під час зустрічі виконуючий обов’язки керівника штабу Антитерористичного центру при СБУ Андрій Кравченко.
    «Важливим аспектом у нашій діяльності має бути дотримання прав людини, адже при проведенні АТО законом про боротьбу з тероризмом передбачено втручання у такі права. Через це ми повинні бути відкритими у своїй роботі, і якщо ми втручаємося у права людини, то це має відбуватися у рамках закону і виправдано відверненням терористичних загроз. Якщо ми бачимо, що нам необхідно привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства, у тому числі міжнародного, якщо ми відчуваємо, що потрібно внести якісь зміни у нашу роботу, ми готові впроваджувати такі зміни разом із Офісом Омбудсмана», – зауважив в.о. керівника штабу Антитерористичного центру.
    «Насамперед, хочу подякувати Уповноваженому з прав людини за проведення такої зустрічі та обговорення наявних проблем у сфері прав людини, у тому числі в зоні проведення антитерористичної операції. Маю сказати, що у переважній більшості проблеми у діяльності СБУ щодо дотримання прав людини існують на законодавчому рівні», – зазначив учасник зустрічі, начальник Управління СБУ у Донецькій області Олександр Куць.
    Він висловив готовність Служби безпеки України до конструктивної співпраці із Секретаріатом Уповноваженого в обговоренні існуючих проблем в роботі СБУ щодо дотримання прав людини та пошуку оптимальних шляхів їх розв’язання.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.