• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Павло Розенко: Україна стане повністю енергонезалежною державою, незважаючи на спротив антиукраїнського газового лобі

    Опубликовано: 2016-06-01 13:16:53

    Україна протягом двох-трьох років може стати повністю енергонезалежною державою. Про це в інтерв’ю «Цензор.НЕТ» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
    «Наша національна ідея повинна полягати в тому, щоб стати повністю енергонезалежною державою за 2-3 роки. Припинити переказувати окупантам мільярди бюджетних коштів. А для цього нам треба дві прості речі: збільшити обсяги власного видобутку газу, і всім - підприємствам, установам, організаціям та й людям - різко скоротити його споживання. В тому числі, переходячи на інші типи енергоносіїв», - сказав він.
    Павло Розенко зауважив, що деякі політики, які намагаються позиціонуватися як патріоти, «після фрази про те, що треба відмовлятися від російського газу, просто впали в істерику, почали говорити, що ми цього зробити не можемо і різко критикувати та пересмикувати мої слова». «Ось ціна їхнього справжнього патріотизму», - наголосив він.
    «А на вищому політичному рівні до цього підключилося потужне газове лобі, яке вибудувало свій бізнес, а потім і політичну кар'єру, на газовій трубі. Я говорю про конкретних народних депутатів та політикум у цілому, які за час Незалежності стали газовими королями й королевами, сидячи на мільярдних потоках від російського газу. А представники "Окупаційного блоку" взагалі ледь не почали процедуру моєї відставки під якимись надуманими підставами. У цьому протистоянні треба розуміти одне: різке скорочення споживання газу і відмова від російського газу - для них це шок, втрата власного бізнесу, втрата власних статків. Ось за що вони реально переживають і печуться, а не за долі простих людей», - підкреслив Розенко.
    Віце-прем’єр зазначив, що для таких країн, як Німеччина, Польща, Словаччина, Литва, Латвія, Естонія та багатьох інших ідея поступової відмови від газу стала вже національною ідеєю. «То чому не може ця ідея об'єднати і Україну? І ми повинні це обговорювати всерйоз. А не лякати людей нібито "переходом на опалення дровами й кізяками", як зробили ці проплачені "Газпромом" політикани», - сказав він, додавши, що газозаміщення - це не крок назад до "буржуйок", а крок уперед, до передових технологій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.