• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кукуріка: накопичувальна пенсійна система може повторити крах системи ощадних книжок

    Опубликовано: 2016-05-20 08:34:02

    Голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка переконаний, що перед стартом накопичувальної системи потрібно повністю відновити довіру до дій влади та банківської системи, оскільки українці на сьогодні мають найнижчий рівень довір'я до влади і не понесуть гроші на нову пенсійну систему.

    “Спрогнозувати розвиток накопичувальної пенсійної системи не важко – подивіться, як сьогодні діють недержавні пенсійні фонди: люди не несуть туди кошти, через те, що не має довіри до фінансових установ і просто не має можливості відкласти зайві кошти. Українці бояться тримати кошти далеко від себе, а в новій пенсійній системі – це 35 років, тому ризики її провалу є доволі великими. Ми маємо ґрунтовно підійти до вирішення цієї проблеми, а вже потім запускати нову систему, щоб не повторити досвід ощадних книжок”, - пояснив голова Партії Пенсіонерів.

    Також Микола Кукуріка наголосив, що на сьогодні не існує жодних гарантій, що кошти не зникнуть, або ж їх не “з’їсть ” інфляція.

    “Наша влада має гарантувати, що у людей не пропадуть кошти, а не просто агітувати нести їх на накопичувальні рахунки. В умовах економічного спаду говорити про накопичення коштів і не гарантувати, що в разі, якщо щось піде не так, їх повернуть  - верх популізму ”, - наголосив Кукуріка.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів повідомляла, що відміна оподаткування пенсій торкнеться лише тих пенсіонерів, які мають пенсію, вищу за 4 тис. грн.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.