• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уповноважений вимагає пояснень щодо правових підстав анулювання дозволу на працевлаштування в Україні громадянина Канади Савіка Шустера

    Опубликовано: 2016-04-28 08:30:22

    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернулась до виконуючого обов’язки голови Державної служби зайнятості Сергія Кравченка з вимогою терміново надати пояснення стосовно правових підстав анулювання дозволу на працевлаштування в Україні громадянина Канади Савіка Шустера.
    Враховуючи широкий суспільний резонанс, який набула ця ситуація, Уповноваженим з прав людини було відкрито провадження у справі захисту права Савіка Шустера на працю в Україні.
    У своєму зверненні Валерія Лутковська звернула увагу на те, що відповідно до статті 42 Закону України «Про зайнятість населення» підприємства, установи та організації мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, на строк до одного року, за умови, що в Україні (регіоні) відсутні кваліфіковані працівники, які спроможні виконувати відповідний вид роботи, або є достатнє обґрунтування доцільності застосування їх праці.
    «Пунктом 6 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства визначено вичерпний перелік документів для отримання дозволу на застосування праці іноземців чи осіб без громадянства. Зокрема, роботодавець має подати територіальному органу довідку МВС про те, що іноземець чи особа без громадянства, які на момент оформлення дозволу перебувають на території України, не відбувають покарання за скоєння злочину та стосовно них не здійснюється кримінальне провадження. Звертаю Вашу увагу, що в цьому переліку документів не передбачено необхідність подання будь-яких інших документів, зокрема, листів від Державної фіскальної служби України», – зауважила Уповноважений з прав людини.
    Також Валерія Лутковська звернула увагу на те, що відповідно до вказаного порядку дозвіл на працевлаштування в Україні анулюється у разі встановлення недостовірності даних, що містяться у поданих роботодавцем документах, або набрання обвинувальним вироком суду, за яким іноземця чи особу без громадянства засуджено за скоєння злочину, законної сили. Відносно громадянина Канади Савіка Шустера судом обвинувальний вирок не виносився.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.