• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Журналістська та правозахисна спільноти звертають увагу на катастрофічну ситуацію зі свободою слова на півострові Крим в умовах окупації

    Опубликовано: 2016-04-06 13:20:45

    2 березня 2016 року відбулося чергове засідання прес-клубу Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України» та Національної спілки журналістів України, під час якого обговорювалась тема: «Два роки окупації Криму: чи жива у регіоні журналістика?».
    За результатами обговорення учасники прийняли спільну Заяву та направили її до Прокуратури АР Крим та до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
    У заяві йдеться про те, що за два роки окупації Криму, з лютого 2014-го по лютий 2016-го років, експерти Польового правозахисного центру зафіксували там 45 фактів прямого тиску на кримські ЗМІ, журналістів та блогерів з боку силових структур.
    Зокрема, у Криму неправомірно затримуються працівники ЗМІ, здійснюються напади на редакції та журналістів, фіксуються факти перешкоджання зйомкам, вилучення техніки, безпрецедентні заборони на висвітлення роботи окупаційних органів влади тощо. Журналісти у Криму щодня стикаються з тиском з боку окупаційної влади та спецслужб, які ставлять їх перед складним вибором: бути пропагандистами або йти з професії.
    Усе це призвело до того, що більшість журналістів, які працюють за професійними стандартами, вимушені були покинути півострів. Ті, хто залишаються там, працюють фактично у підпіллі, боячись за власну безпеку та безпеку близьких.
    У заяві наголошується на необхідності більш пильного слідкування за ситуацією зі свободою слова у Криму, відповідного реагування з боку Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини та на важливості реагування на ці факти з боку Міністерства закордонних справ України, оскільки саме це відомство формує позицію України у світі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.