• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Понад півсотні українських виконавців та гуртів не підтримують «Закон Кириленка»

    Опубликовано: 2016-03-30 08:36:26

    55 українських виконавців та музичних гуртів не підтримали та засудили ініціативу Міністра культури України В’ячеслава Кириленка, що стосується проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах) № 3822 від 27.01.2016 року.

    Згідно з Законом частка пісень державною мовою має становити не менше 75 відсотків від загального обсягу пісень українських авторів чи виконавців. Українські музиканти вважають пропозицію міністра Кириленка популістським кроком, який намагається розділити українців за мовною ознакою, працює проти єдності в суспільстві та є неприпустимим в умовах, коли країна протистоїть зовнішній агресії.

    Музиканти закликають авторів  Закону, а саме міністра В’ячеслава Кириленка, а також народних депутатів  Олегу Медуницю, Ігоря Артюшенка, Івана Крулька і Олега Ляшка, переглянути свою позицію та відкликати поданий законопроект з парламенту. Також українські виконавці закликають народних депутатів, парламентські фракції та групи не підтримувати цей проект під час його голосування у першому читанні.

    Співачка Руслана Лижичко переконана, що «Квоти – це від злиднів! Від того, що ми не хочемо або не можемо інвестувати у власний продукт, і щоб не заморочуватись, забороняємо все інше. Звичайно, з огляду на складний стан в країні, можлива дуже м'яка політика квот на українську музику в ефірі станцій відповідного формату. Тимчасова і дуже поміркована».

    Серед тих українських музикантів, які категорично проти додаткового квотування в ефірі радіостанцій – народні та заслужені артисти України, переможці українських та міжнародних фестивалів, а саме: Сусана Джамаладінова (Джамала), Ірина Білик, Віктор Павлік, Тіна Кароль,  Віталій Козловський,  гурт Lama, Наталія Могилевська, гурт The Hardkiss, Злата Огневич, гурт «Бумбокс», Олексій Потапенко (Потап), Руслан Квінта, Світлана Лобода та інші.

    Андрій Хливнюк, лідер гурту «Бумбокс»: «Ми розуміємо, що мотивацією для введення такого регулювання є прагнення захистити національний культурний простір, але змушенні констатувати, що обрані методи підтримки національної музики є неефективними. Розподіл українських авторів та виконавців на своїх і чужих, на правильних та неправильних є хибним шляхом та може стати причиною розбрату в середині музичної спільноти та в суспільстві загалом, в той час коли Україна потребує максимальної консолідації».

    Співачка Ірина Федишин: «Мені, в першу чергу, як україномовній співачці, хотілося б, щоб української музики було більше в ефірі, та у даній ситуації я розумію, що це (ініціатива Міністра культури) – не правильне вирішення даної проблеми. Бо насильницька українізація може призвести до ще гіршої ситуації. Потрібно шукати інші методи та способи вирішення даної проблеми, знайти розумний баланс між українським та пропозицією ринку на даний момент. Зрозуміло, що ми сьогодні не можемо виконати 75% , і таке квотування зробить ще гіршу справу. Можна намагатися створювати більше українських програм, надавати інформаційну підтримку українським виконавцям, залучити молодих виконавців до популярних проектів та заходів, але музичне наповнення має формуватися не в запропонований спосіб. Прохання до міністра культури більш тонко вивчити дану проблему і знайти інші шляхи її вирішення, яких, я впевнена, більш, ніж достатньо. Дуже шкода, що проблему української музики почали вирішувати не з тої сторони, що потрібно».
     
    Перелік українських музикантів та гуртів, які проти ініціативи Міністра культури:

    1.     Alloise (Алла Московка)

    2.     Casual Man (Олексій Лаптєв)

    3.     Tania BerQ

    4.     Альона Омаргалієва

    5.     Анастасія Каменських

    6.     Андрій Хливнюк (гурт «Бумбокс»)

    7.     Вадим Федорів (гурт Mozgi)

    8.     Віктор Павлік

    9.     Віталій Козловський

    10.   Ганна Добриднєва

    11.   Ганна Корсун (гурт Pringles)

    12.   Гурт 18PLS

    13.   Гурт Cool before

    14.   Гурт DVOE

    15.   Гурт Lama

    16.   Гурт LCA

    17.   Гурт MMDANCE

    18.   Гурт Montana

    19.   Гурт Nikita

    20.   Гурт the Hardkiss

    21.   Гурт Гарячий шоколад

    22.   Гурт Київелектро

    23.   Гурт Не люди

    24.   Гурт Неангели

    25.   Гурт Табула Раса

    26.   Денис Любімов

    27.   Дмитро Монатік

    28.   Дмитро Шуров (Pianoboy)

    29.   Злата Огневич

    30.   Ірина Білик

    31.   Ірина Федишин

    32.   Любов Юнак (Лавіка)

    33.   Макс Барських

    34.   Надія Дорофєєва

    35.   Наталя Валевська

    36.   Наталя Гордієнко (Tasha G)

    37.   Наталія Могилевська

    38.   Наталя Турбіна

    39.   Олег Винник

    40.   Олег Шак

    41.   Олексій Завгородній (Positiff)

    42.   Олексій Потапенко (Потап)

    43.   Олена Кучер-Тополя (Alyosha)

    44.   Ольга (Альона) Вінницька

    45.   Ольга Горбачова

    46.   Ольга Полякова

    47.   Регіна Тодоренко

    48.   Роман Полонський

    49.   Руслан Квінта

    50.   Світлана Лобода

    51.   Сергій Большой

    52.   Сусана Джамаладінова (Джамала)

    53.   Тетяна Піскарьова

    54.   Тіна Кароль

    55.   Юрій Толоконніков (Тамерлан)

    Прес-служба «Радіокомітету»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.