• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Між лікувальними закладами та інтернатними установами Волині відсутні співпраця та взаєморозуміння

    Опубликовано: 2016-03-25 15:41:21

    Такого висновку дійшли представники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму та громадські монітори під час візитів до Волинської обласної лікарні «Хоспіс», Волинської обласної психіатричної лікарні    № 2 та Луцького геріатричного пансіонату.
    Монітори встановили що, онкохворі підопічні пансіонату не мають доступу до паліативної допомоги (інтернат не має права закуповувати морфін та інші «сильні» обезболюючі; швидка екстрена допомога не приїжджає до установи для обезболення; поліклініка не виписує рецепти на такі препарати; відсутня процедура госпіталізації мешканців інтернату до хоспісу). 
      Зафіксовано також випадок, коли  міська лікарня відмовила мешканцю пансіонату в наданні своєчасної медичної допомоги, що призвело до втрати  нижньої кінцівки. Крім того,  у психіатричній лікарні роками перебувають пацієнти, які вже не потребують лікування у стаціонарі та  хочуть, але не можуть влаштуватися до інтернату.
    На необхідність якнайшвидшого розв’язання цих та інших проблем було акцентовано увагу керівництва Волинської області за результатами моніторингових візитів у 2012 та 2014 роках. Варто відзначити, що системи охорони здоров’я та соціального захисту населення по різному відреагували на них.
    Так було повідомлено, що всі рекомендації за результатами візиту до Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 виконані. Однак, під час повторного візиту до цього закладу монітори НПМ виявили, що не забезпечуються право пацієнта відділення з посиленим наглядом на особисту присутність у судовому засіданні при розгляді справ про продовження, зміну або припинення застосування до нього примусових заходів медичного характеру, відсутні прогулянки через необлаштованість прогулянкових двориків; відсутній вільний доступ до питної води;  неунормовано користування телефонним зв’язком.
    Натомість, керівництво Олицького психоневрологічного інтернату дуже прискіпливо підійшло до виконання рекомендацій Уповноваженого: проведено капітальний ремонт фасаду житлового корпусу, замінені ліжка з панцерною сіткою на функціональні з електронним приводом; мешканців інтернату забезпечили необхідними візками та приліжковими  столиками.
    За результатами проведення моніторингових візитів будуть надіслані рекомендації щодо усунення виявлених недоліків до Міністерства охорони здоров’я, Мінсоцполітики та Волинської обласної державної адміністрації.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.