• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Київська Декларація забезпечить важливі гарантії для роботи усіх національних інституцій з прав людини під час конфліктів»

    Опубликовано: 2016-03-24 08:57:39

    У цьому переконана Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, яка головувала  сьогодні на сесії, присвяченій ролі національних інституцій з прав людини у конфліктних і постконфліктних ситуаціях.  Сесія відбулася у рамках  29-ої щорічної конференції Міжнародного координаційного комітету національних інституцій з просування і захисту прав людини "Сучасні виклики захисту прав людини", що проходить у Женеві.
    Валерія Лутковська поінформувала учасників конференції про те, що 21-22 жовтня 2015 року у Києві відбулась Міжнародна конференція, присвячена  ролі національних правозахисних установ в конфліктних і постконфліктних ситуаціях. Представники 18 національних інституцій з прав людини з країн, що знаходяться в конфліктних або постконфліктних ситуаціях (Балканського регіону, Кавказу, Молдови, Латинської Америки та Азії), міжнародних та неурядових організацій а також незалежних експертів обмінялися досвідом та обговорили шляхи для того, щоб зробити роботу національних інституцій з прав людини ефективною, професійною і незалежною в умовах конфлікту для подолання основних викликів у сфері прав людини.
    В результаті цієї роботи була ухвалена Київська Декларація щодо ролі національних інституцій з прав людини в конфліктних і постконфліктних ситуаціях.
    Декларація встановлює, що національні інституції з прав людини в передконфліктній, конфліктній або постконфліктній ситуації повинні вжити ряд превентивних, захисних і процесуальних дій, спрямованих на забезпечення прав людини та основних свобод.
    На думку учасників конференції, встановлення тісних партнерських відносин з організаціями громадянського суспільства та спілкування з представниками органів влади та недержавних суб'єктів, які де-факто діють від імені сторін конфлікту мають вирішальне значення для забезпечення захисту прав людини в конфліктних ситуаціях.
    «Я сподіваюся, що Щорічні збори МКК стануть ідеальним майданчиком для просування цієї ініціативи, оскільки, на жаль, конфлікти продовжують виникати в різних частинах світу, що створює серйозні проблеми  у сфері прав людини і основних свобод», - зазначила український Омбудсман.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.