• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український малий, середній бізнес потребує суттєвої підтримки

    Опубликовано: 2016-03-22 15:37:02

    Україні потрібні прискорений інноваційний розвиток, технологізація базових галузей економіки, нова сучасна промислова політика. Такі заходи напряму пов’язані з малим, середнім бізнесом, оскільки він є більш мобільним, більш інноваційно містким, більш схильним до змін. Запорукою виходу із кризи зараз та економічного підйому в найближчому майбутньому є формування стабільного середнього класу та розвиток підприємництва. Таку думку висловив на Українському форумі бізнесу, що пройшов днями в столиці, президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.
    «Закон, який довів свою істинність не в одній країні світу, твердить: економічна стабільність залежить від платоспроможності населення, наявності в суспільстві демократичних стандартів.  Малий та середній бізнес – це одна із  основ демократичного цивілізованого суспільства, група людей, яка сама відповідає за себе та вміє ставити перед владою вимоги, домагаючись їх виконання. На фоні катастрофічного падіння виробництва в бюджетоутворюючих сферах-«ваговиках» – ракетно-космічній, транспортного машинобудування тощо, саме самозайняті громадяни, малий бізнес  попри кризу створюють нові робочі місця, платять податки, розвивають внутрішній ринок,  чого гостро потребує наша держава. Поза тим, сприятливий діловий клімат для малого, середнього  бізнесу в Україні ще належить сформувати – недосконала фіскальна політика, відсутність доступу до кредитних ресурсів за адекватними ставками, коштів для стартапів  гальмують можливості для ефективного підйому», – каже лідер ділової спільноти.
    На цьому наголошують і самі представники МСБ, які доєдналися до Українського форуму бізнесу. За ними, відкриття та ведення власної справи гостро потребує покращення умов для цього на загальнодержавному рівні.
    Відсутність реформ у податковій, митній політиці, структурованого та послідовного сприяння держави виходу вітчизняних товаровиробників на зовнішній ринок відтерміновує на невизначений термін подолання кризи, зростаючого безробіття та низького рівня платоспроможності громадян. Ці економічні причини лежать в основі більшості проблем, з якими стикнулася країна, і щоб реформувати її по-справжньому, потрібно подбати саме про це,  вважають в УСПП.
    «Наразі малий і середній бізнес забезпечує 70% податкових надходжень в бюджет, в ньому працює 7,5 мільйонів найнятих осіб та 2 мільйони самозайнятих. Хіба  не очевидно, що цей сектор суттєво  підтримує національну економіку? В той же час за умови  підтримки держави він допоможе  вивести економіку  із стагнації, підштовхнути до розвитку. Бізнес не чекає від держави фінансової допомоги, а лише правової та адміністративної, і  це слід забезпечити», – підкреслює Анатолій Кінах.
    УСПП, Антикризова рада громадських організацій разом із іншими співорганізаторами Українського форуму бізнесу (великими та впливовими  діловими  об’єднаннями, громадськими структурами) закликали владу якомога швидше налагодити діалог із підприємницьким середовищем та випрацювати дієву стратегію розвитку ділового та інвестиційного клімату в країні.
    Заходи з розвитку малого, середнього бізнесу  ввійдуть у спільно напрацьований учасниками Українського форуму бізнесу План невідкладних заходів щодо подолання надзвичайної ситуації в економіці України. Він має лягти в основу діяльності уряду на найближчі 2 роки, а відтак, доопрацьований з урахуванням всіх пропозицій, буде скоро направлений вищому керівництву держави, парламенту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.