• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС збільшує гуманітарну допомогу Україні на 20 млн. євро

    Опубликовано: 2016-03-17 08:44:52

    Сьогодні завдяки новому пакету гуманітарної допомоги з бюджетом у 20 млн. євро Європейська комісія збільшує свою гуманітарну допомогу задля підтримки людей, які постраждали від конфлікту на сході України. На цьому наголошується напередодні візиту до країни Європейського Комісара з гуманітарної допомоги та ситуаціях кризового врегулювання Христоса Стиліанідеса, який відбувається 16-17 березня.

    «Євросоюз як ніколи залишається відданим ідеї підтримки українського народу, Україна має залишатися головною темою нашого порядку денного. Сьогодні ми оголошуємо про нову підтримку задля допомоги людям, ураженим конфліктом на сході України. Ця підтримка збільшить нашу чинну діяльність з надання допомоги найбільш уразливим групам населення, які проживають як на території України, так і на території, що є непідконтрольною українській владі. Попри зменшення випадків порушення режиму припинення вогню, вплив насильства на цивільне населення все ще викликає занепокоєння гуманітарного характеру. Вкрай важливим має бути швидке, безпечне та неупереджене надання гуманітарної допомоги усім уразливим групам населення, що потерпають від конфлікту»,– підкреслив Стиліанідес.

    Приблизно 3,1 млн. людей в Україні та сусідніх країнах все ще потребують допомоги. Майже 55% гуманітарної допомоги від Єврокомісії спрямовується людям в біді, які проживають на територіях, неконтрольованих українською владою.

    Разом з новим фінансуванням загальна сума гуманітарної допомоги, наданої Єврокомісією уразливим групам населення, які потерпають від конфлікту на сході України, перевищила 63 млн. євро; це на додачу до важливої двосторонньої допомоги, що її надає низка країн-членів Євросоюзу. Разом з прямим фінансуванням, наданим країнами-членами, від початку 2014 року ЄС у цілому спрямував на допомогу усім постраждалим від конфлікту понад 146 млн. євро.

    Контекст

    Європейська комісія надає гуманітарну допомогу найбільш уразливим громадам незалежно від території конфлікту, на якій вони живуть або до якої втекли. Єврокомісія також надає допомогу українським біженцям, які проживають у Білорусі та Росії, через спільноти Червоного Хреста, що розташовані у цих країнах. Уся гуманітарна допомога ЄС ґрунтується винятково на потребах постраждалого населення.

    Тема гуманітарного аспекту конфлікту в Україні перебуває у центрі уваги прядку денного ЄС від перших днів конфлікту. В залежності від гуманітарної ситуації, Євросоюз також готовий збільшити свою допомогу. Попри зменшення випадків порушення перемир’я, гуманітарна ситуація в регіоні залишається складною, оскільки ситуація на сході України нестабільна та мінлива.

    Гуманітарні потреби: ті, хто повертаються до своїх домівок, біженці, внутрішньо переміщені особи тощо зіштовхуються з нестачею предметів першої необхідності: їжі, ліків, медичного догляду, основних предметів домашнього вжитку, чистої води і притулку. Через пошкодження у регіоні інфраструктури, електромереж і систем водопостачання елементарні послуги залишаються недоступними.

    Хто отримує користь: гуманітарна допомога ЄС надходить внутрішньо переміщеним особам та біженцям, які полишили зону конфлікту, та тим, хто повертається до своїх домівок. Найчастіше гуманітарна допомога розподіляється у формі готівки і сертифікатів, що сприяє максимальній ефективності та збереженню гідності постраждалого населення. Отримувачі такої допомоги можуть придбати предмети першої необхідності у місцевих крамницях і базарах, підтримуючи у такий спосіб місцеву економіку. Майже 55% гуманітарної допомоги від Єврокомісії спрямовується людям в біді, які проживають на територіях, неконтрольованих українською владою.

    Партнери: допомога надається через партнерські гуманітарні організації Єврокомісії. До них належать, зокрема, такі: Людина в біді (People In Need), Міжнародний комітет Червоного Хреста, Управління верховного комісара ООН у справах біженців, Всесвітня організація охорони здоров’я, ЮНІСЕФ, Світова продовольча програма, Міжнародна організація з міграції, Save the Children, Данська рада у справах біженців, Карітас, Норвезька рада у справах біженців, Рух проти голоду (Action Against Hunger), Première Urgence-Aide Médicale Internationale (PU-AMI), Handicap International (HI), Médecins du Monde (MdM) та GOAL Global.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.