• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кияни з багатоквартирних будинків будуть менше платити за «комуналку», – депутат

    Опубликовано: 2016-03-04 15:24:18

    Хороші новини від Київради для ОСББ і киян, які живуть в багатоквартирних будинках. В 3,3 рази (з 0,1 до 0,03%) від нормативної грошової оцінки землі зменшений земельний податок, що стягується з земельних ділянок, які зайняті будинками житлового фонду. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав депутат фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Київраді Леонід Антоненко.

    «Це хороша новина для ОСББ і всіх киян, які проживають в багатоквартирних будинках. Нововведення дозволить зменшити плату за комунальні послуги і створить додаткові стимули для існуючих ОСББ оформляти права користування на прибудинкові території багатоквартирних будинків», – зазначив Антоненко.

    Оформлення прав землекористування прибудинковими територіями дозволить власникам квартир у багатоквартирних будинках врегулювати питання обмеження доступу автомобілів і сторонніх осіб на відповідні території, розміщення або заборони розміщення на цих територіях об’єктів торгівлі і малих архітектурних форм, а також отримати законні підстави для стягнення плати за паркування автомобілів біля будинків.

    Фракція Самопомочі у Київраді і надалі підтримуватиме законодавчі ініціативи, спрямовані на стимулювання створення і покращення умов існування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, так само як і інших форм самоорганізації киян для вирішення питань управління їх спільною власністю.

    Джерело: прес-служба фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.