• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадські організації Києва підтримали пропозицію проведення виборів до райрад столиці на День міста, 29 травня 2016 року

    Опубликовано: 2016-03-01 14:01:37

    Громадські організації, об’єднання громадян та політичні партії столиці підтримали ідею коаліції демократичних патріотичних політсил щодо проведення виборів до районних рад у місті Києві на День міста, 29 травня 2016 року. Про це повідомив голова Київської міської парторганізації «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Дмитро Сіманський.

    Вчора в прес-центрі Національної спілки журналістів України відбувся круглий стіл на тему «Громадська ініціатива щодо виборів до районних рад міста Києва», під час якого представники різних громадських організацій, політичних партій і звичайні кияни підтримали пропозицію УКРОПу та інших демократичних політичних сил щодо виборів до райрад Києва та звернулися з відповідним зверненням до депутатів Київради і Верховної Ради України. У своєму зверненні вони вимагають від влади забезпечити виборчий процес та провести вибори на День Києва – 29 травня.

    Зокрема, ідею проведення виборів до райрад Києва підтримали представники Громадських рад Оболонського, Подільського, Солом’янського, Дніпровського, Шевченківського та Деснянського районів столиці, Громадської спілки «Асоціація органів самоорганізації населення міста Києва», ГО «Асамблея Національностей України», ГО «Наша Оболонь», ГО  «Луганська коаліція «Громадяни за прозорість дій влади», Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», «Міжнародної Ліги захисту прав громадян України», а також керівники ОСН «Джерело» та «Теремки».

    «УКРОП та інші політичні партії вже писали подібне звернення і до президента, і до генпрокурора, тому депутати Київради під нашим тиском підтримали цю ідею. Але наразі декларування владою ідеї децентралізації та забезпечення максимальних повноважень на місцях насправді абсолютно не співпадає з реальними діями чиновників. Влада на Хрещатику та Банковій продовжує зривати ці вибори. Яскраве тому підтвердження – затягування часу в судах, затягування часу з пленарним засіданням Київради. Таким чином, вони роблять все, щоб унеможливити проведення виборів у законний спосіб», – підкреслив Дмитро Сіманський.

    Політик також наголосив, що влада має понести відповідальність, зокрема політичну, за зрив цих виборів та фактичне нехтування правом киян на справжнє місцеве самоврядування.

    Нещодавно лідери дев’яти патріотичних політичних сил опублікували спільну заяву, в якій закликали покарати винних у зриві виборчого процесу та запропонували призначити нову дату проведення виборів.

    Нагадаємо, 27 січня 2016 року, вперше за історію незалежної України, Окружний адміністративний суд Києва виніс ухвалу, якою фактично зупинив виборчий процес до районних рад у Києві, які були призначені на 27 березня. 29 січня 2016 року представники політсил підписали спільне звернення до Президента України та подали заяви до Генеральної прокуратури України і Національного антикорупційного бюро.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.