• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розроблений Східним партнерством проект допоможе комплексно вирішувати проблеми переселенців, - Вадим Горан

    Опубликовано: 2016-02-22 08:45:28

    «Східне партнерство» розробило проект типової схеми фінансування розвитку самозайнятості, забезпечення постійним житлом і інтеграції ВПО.

    Про це сьогодні під час семінару, організованого Державним Агентством України з питань відновлення Донбасу за підтримки Групи Світового Банку, Програми розвитку ООН та Департаменту міжнародного розвитку Великої Британії заявив Голова МГО «Луганське земляцтво» та керівник Асоціації «Східне партнерство» Вадим Горан.

    Він розповів присутнім про створення Асоціації «Східне партнерство» в яку увійшли ряд громадських організацій, діяльність яких спрямована на відновлення миру і економіки Донбасу, реінтеграцію територій, адаптацію переселенців.

    «Ми розробили універсальний проект для всіх регіонів, куди переїхали переселенці. Він передбачає комплексне вирішення проблем самозайнятості та працевлаштування, постійного житла, а також можливість поповнення місцевих бюджетів за рахунок податків», - повідомив Вадим Горан.

    За його словами, необхідно створювати кооперативи в сприятливих для розвитку сільськогосподарської діяльності районах. Членами таких кооперативів повинні бути внутрішньо переміщені особи та місцеве населення.

    «При наданні землі органами місцевої влади і завдяки фінансовим вкладенням донорів та інвесторів на території створюється завод з виробництва будівельних матеріалів, які використовуються для будівництва будинків для переселенців і силами самих же переселенців. Також, у торгові мережі поставляється продукція, вироблена або вирощена членами кооперативу. В результаті ми отримуємо доступне постійне житло, зайнятість населення та отримання прибутку. А також, що дуже важливо - інтеграцію внутрішньо переміщених осіб до територіальних громад», - розповів Вадим Горан.

    Згідно з проектом, передбачається, що грошові кошти донори або інвестори виділяють на довгостроковій (не менше 10-ти років) і поворотній основі.

    Прес-служба МГО «Луганське земляцтво»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.