• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олег Кулініч: передача Держгеокадастру функцій контролю – це заміна «годівнички» для хабарників

    Опубликовано: 2016-02-16 12:50:15

    Можлива передача Держгеокадастру функції державного контролю за використанням та охороною земель призведе до виникнення нових корупційних ризиків в роботі цього відомства.

    Про це в інтерв’ю порталу AgroPolit.com заявив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олег Кулініч.

    «Складається враження, що тут мають місце звичайні торги, на кшталт того, що раз у нас забирають одну «годівничку» (мається на увазі можлива передача земель за межами населених пунктів від органів Держгеокадастру в управління місцевим радам – ред.), то дайте нам взамін іншу. От цією «годівничкою» і має бути державний контроль за використанням та охороною земель», - зазначив нардеп.

    Зі слів Олега Кулініча, навіть якщо відкинути корупційну складову, то передача Держгеокадастру функцій контролю є дуже сумнівною і з чисто професійної точки зору.

    «Чи дійсно якийсь орган в Києві має дивитись за тим, щоб, наприклад, сусід не переносив огорожу, чи щоб земельна ділянка, надана для городництва, не забудовувалась? Невже з цим не зможуть впоратись місцеві ради? Тим більше, в умовах, коли громади об'єднуються, і їх спроможність – і фінансова, і кадрова – буде набагато вища», - висловив своє здивування Кулініч.

    Депутат також розкритикував пропозицію надати Держгеокадастру право зупиняти дію рішень місцевих рад.

    «Навіть у прокуратури таких повноважень не було. Якщо ви вважаєте, що певне рішення є незаконним, звертайтесь до суду, і вже суд, якщо побачить, що для захисту законності потрібні швидкі заходи реагування, сам своєю ухвалою зупинить дію рішення», - переконаний нардеп.

    Олег Кулініч вважає – якщо передати Держгеокадастру функції контролю і залишити цьому органу повноваження з розпорядження державними землями, то виникне абсурдна ситуація, коли цей орган контролюватиме сам себе.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.