• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Харківському університеті радіоелектроніки встановлять меморіальну дошку Герою Небесної Сотні

    Опубликовано: 2016-02-12 14:38:05

    Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні на фасаді головного корпусу Харківського національного університету радіоелектроніки буде встановлено меморіальну дошку на честь випускника університету, Героя України Євгена Миколайовича Котляра.

    Урочисте відкриття відбудеться 19 лютого за адресою проспект Науки, 14.

    О 12.00 всі бажаючі зможуть відвідати експозицію в Музеї університету, присвячену Євгену Котляру. А о 12.30 розпочнеться урочиста церемонія відкриття пам'ятного знака за участю представників Харківської обласної державної адміністрації, а також Харківської міської ради. Після офіційної частини усі бажаючі зможуть подивитися документальний фільм, присвячений Євгену Котляру, показ якого відбудеться в актовій залі університету.

    Планується, що ця меморіальна дошка стане початком цілого меморіального комплексу пам'яті борців за свободу, честь, і гідність українського народу.

    Ініціатива увічнити пам'ять відомого випускника ХНУРЕ з'явилася ще в червні 2015 року. Тоді Вчена Рада вирішила провести ряд заходів, присвячених Герою Небесної Сотні. Незабаром в музеї вузу була відкрита постійно діюча експозиція, а дещо пізніше, у вересні, в університеті відкрили пам'ятний знак Євгену Котляру. Тоді ж і запланували встановити на фасаді будівлі меморіальну дошку, яку виготовили на кошти меценатів.

    Котляр Євген Миколайович закінчив факультет комп'ютерної інженерії та управління ХНУРЕ. Промисловий альпініст, активіст екологічної організації «Зелений Фронт». Був активним учасником Евромайдану, який згодом переріс у Революцію гідності, членом Самооборони майдану, трагічно загинув 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській в Києві. Як і всім Героям Небесної Сотні, йому було присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно) за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності. Також нагороджений медаллю «За жертовність і любов до України» (УПЦ КП, червень 2015) (посмертно).  17 квітня 2015 року в харківському кінотеатрі імені О. Довженка відбувся прем'єрний показ фільму «Герой України Євген Котляр», який був знятий на основі спогадів рідних, друзів, фотографій з сімейного архіву та документальних кадрів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.