• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У законопроекті «Луганського земляцтва» встановлено розміри відшкодування шкоди майну, завданої внаслідок проведення АТО, - В. Горан

    Опубликовано: 2016-02-10 12:43:38

    У законопроекті щодо відшкодування державою шкоди за втрачене майно та території проведення АТО, автором якого є МГО «Луганське земляцтво», чітко визначені розміри відшкодування шкоди.

    Про це на своїй сторінці у Facebook написав Голова МГО «Луганське земляцтво» Вадим Горан.

    «У своєму законопроекті ми запропонували відшкодовувати шкоду за втрачене майно у повному її розмірі за умови, що загальна площа не перевищує 250 кв. метрів для житлового будинку та 140 кв. метрів для квартири та іншого житлового приміщення», - зазначив Вадим Горан.

    У разі, якщо загальна площа відповідного об’єкту нерухомості перевищує зазначені площі, Голова Земляцтва пропонує відшкодовувати шкоду у розмірі, який забезпечує відновлення пошкодженого житла або побудову нового у розмірах не більше 250 кв. метрів для житлового будинку та 140 кв. метрів для квартири.

    «Якщо шкода заподіяна іншому майну внаслідок проведення антитерористичної операції і фізична особа має підтвердження його належності – сума компенсації складатиме не більше 3 тис. доларів США», - написав Вадим Горан.

    Саме така сума за даними Світового банку складала середньодушовий дохід населення в Україні у 2014 році.

    Також, за словами Вадима Горана, законопроектом передбачено відшкодування шкоди за майно, належність якого фізична особа не може підтвердити. Сума такої компенсації складає 3 тис. гривень.

    У законопроекті «Луганського земляцтва» запропоновано Кабінету Міністрів України затвердити такий перелік майна.

    Прес-служба МГО «Луганське земляцтво»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.