• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес та громадськість дадуть свою оцінку урядовому звіту

    Опубликовано: 2016-02-09 12:26:18

    Антикризова рада громадських організацій, до складу якої входить понад 100 всеукраїнських структур, що представляють практично усі сфери економіки держави, обговорить представлений урядом звіт за 2015 рік та дасть йому свою оцінку. Відповідне відкрите експертне засідання планується провести вже на цьому тижні.

    Зокрема, промислово-підприємницька громада проаналізує всі розділи цього надзвичайно важливого для розуміння ситуації в країні документу та звірить його положення із оцінками міжнародних структур та власними експертними даними. Нагадаємо, що за рівнем відкритості українська економіка була визнана на рівні деяких африканських країн, а за рівнем довіри до банківської системи – опинилася на останніх місцях списку. Окрім цього, до 68% бізнесу «заведено» в тінь, рівень платоспроможності населення впав в рази, а обсяги роздрібної торгівлі на внутрішньому ринку – на 20%.

    «Уряд чекає на реакцію парламенту після представлення свого звіту, але ж реакція суспільства не менш важлива – адже йдеться про те, із якими перспективами ми вступили в цей рік та яких змін варто чекати. Тому така форма комунікації влади із громадськістю, як звіт – це унікальна можливість діагностики та інвентаризації стану справ в країні, оцінки соціально-економічної ситуації і спільного напрацювання алгоритмів вирішення проблемних питань», – каже голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.

    Ділова спільнота акцентує на останньому особливо: вести розмови слід не лише із народними обранцями, замикаючись на парламенті як інституції, але із громадянським суспільством і бізнесом.

    «Варто зрозуміти, що звіт уряду – не захід для «галочки», не чергова метушня навколо посад та рейтингів, а те, що повинно вдосконалити політику держави, оперативно підкоригувати її за потреби в тих чи інших сферах або застосувати іншу тактику. Таким чином, працюватимемо на відчутний в реальному секторі економіки результат, а не на чергове тиражування політичних заяв. Кон’юнктурні акції, боротьба за портфелі, перекладання відповідальності чи навпаки твердження, що все добре при цілком очевидній соціально-економічній кризі – не те, що потрібно для стимулювання розвитку», – підкреслює лідер підприємницького товариства країни.

    Бізнес вимагає чесної та деполітизованої оцінки реального стану справ в соціально-економічній сфері та чим найшвидшого виходу урядовців на співпрацю із громадськими експертними організаціями та підприємницькою громадою задля подолання негативних чинників, що стримують розвиток ділового та інвестиційного клімату в країні, системних перетворень, реформ та результативної боротьби із корупцією.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.