• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Києву потрібен інститут ефективного свідомого власника – ОСББ, – депутат

    Опубликовано: 2016-02-08 08:52:03

    Учасники круглого столу з обговорення програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури в Києві на 2016-2020 роки висловилися за те, щоб з урахуванням зауважень і пропозицій якнайшвидше ухвалити цю програму. Про це заявив депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч», перший заступник голови комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК Вадим Ноздря.

    «Основні пріоритети програми – удосконалення системи управління ЖКГ в Києві, стимулювання нових форм управління, а також підвищення енергозбереження. Потрібно сформувати інститут ефективного свідомого власника в Києві і підвищити якість комунальних послуг. Це незворотній шлях», – зазначив Ноздря.

    Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський наголосив, що принцип прозорості і максимального залучення громади Києва до формування програми – приклад того, як повинна працювати влада в місті.

    «Саме в діалозі з громадою з’являється істина. Виконавчий орган, КМДА, повинен працювати, добре усвідомлюючи потреби громади, про які вона кричить уже багато років. Щоб були задоволені співвласники міста, тобто його мешканці», - зауважив Гусовський. 

    Серед головних проблем учасники назвали недостатню поінформованість киян щодо формування ОСББ (1 липня 2016 року вступає в дію закон «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку»). На їх переконання, необхідно створити мережу освітніх  центрів, залучивши громадські організації, що займаються питаннями ЖКГ.

    Обговорюючи питання підвищення енергозбереження в Києві, фахівці запропонували використати досвід країн Європи. Зокрема, перейти на відновлювальні джерела енергії в багатоквартирних будинках з центральним опаленням. В Норвегії частка такої енергії в будинках з центральним опаленням складає 70%. Високі показники в Данії, Австрії. В Литві і Латвії вони сягають 30%. В умовах підвищення цін на газ такі заходи значно скоротили б розходи населення на опалення.

    Необхідно стимулювати киян до енергоощадливості і проводити відповідну інформаційну роботу в Києві та інших містах України, акцентуючи увагу на успішних прикладах. Одним з таких успішних прикладів є Львів, де багато років ефективно працюють енергозберігаючі програми.

    Одним з важливих питань програми Ноздря вважає посилення контролю за її виконанням. На його думку, необхідно змінити процедуру контролю за цільовими програмами. Відповідний проект рішення представники Самопомочі вже зареєстрували в Київраді.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.