• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Американський бізнес готовий співпрацювати з українським, але за умови економічних реформ в країні

    Опубликовано: 2016-02-05 11:53:58

    Президент УСПП Анатолій Кінах провів у Вашингтоні низку зустрічей із представниками американських ділових асоціацій та бізнесу, зокрема  також і Американсько-української ділової ради. Обговорювались питання потреби зміцнення вітчизняної економіки як запоруки національної безпеки України, поліпшення інвестиційного клімату, налагодження тісніших комунікацій між підприємництвом обох країн.

    Анатолій Кінах поінформував своїх колег, що, незважаючи на доволі негативні показники вітчизняного виробництва та падіння ВВП за минулий рік майже на 11%, український бізнес активно долучається до процесів реформування  економічної, фіскальної, кредитної політики, пропонуючи свої напрацювання та спільну над цими завданнями роботу державним менеджерам.

    «Нам дуже багато дав повноцінний запуск вільної торгівлі із Євросоюзом із 1 січня 2016 року – це величезний стимул для українського товаровиробника, що полягає у потребі модернізації виробництва, швидкій адаптації до технічних регламентів та вимог якості, прийнятих в Європі тощо. Звичайно, ще є багато питань до вирішення, зокрема, виконання Україною власного домашнього завдання: боротьби із корупцією, створення умов верховенства права та рівності усіх перед законом, енергетична безпека, інноваційна політика тощо. Переконані, що зусилля на євроінтеграційному напрямку значно пожвавлять і наше співробітництво із Північною Америкою», - зазначив лідер підприємництва України.

    Американська сторона повністю підтримала цю думку президента УСПП, наголосивши, що першочерговим завданням українського уряду та громадянського суспільства має стати модернізація економіки. «Економічна самодостатність – головна «зброя» для захисту національних інтересів», - наголошують наші партнери.

    Учасники Американсько-української ділової ради поставили питання щодо відсутності в Україні чіткої стратегії розвитку, прогнозованості та прозорості дій держави щодо захисту прав інвесторів, ведення бізнесової діяльності та ін. На їх переконання, саме це перешкоджає посиленню вітчизняної економіки та її зростанню.

    У даному контексті вони позитивно оцінили Антикризовий план спільних дій влади і бізнесу, презентований А.Кінахом. Цей єдиний поки в Україні комплексний план подолання негативних чинників в економіці, розроблений сотнями вітчизняних бізнес-асоціацій, підприємцями, науковцями та фаховими аналітиками, вже представлений до уваги вищого керівництва держави та очікує на спільну реалізацію із можливими доповненнями чи модифікацією.

    «УСПП, Антикризова рада громадських організацій готові сприяти підсиленню комунікацій з американським бізнесом, зміцненню співпраці у сфері інвестування, спільній праці на двосторонніх ринках, а також на ринках третіх країн, в тому числі і Південно-Східної Азії як регіону обопільного зацікавлення», - підсумував президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.