• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадські обговорення щодо планування центру Києва продовжено, - депутат

    Опубликовано: 2016-02-03 14:56:54

    Громадські обговорення щодо планування центру Києва (зонінгу) продовжено до 15 березня  2016 року. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила ініціатор такого рішення, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Ольга Балицька. Відповідне  розпорядження надруковано 29 січня в газеті «Хрещатик».

    «Є ще півтора місяці, щоб ретельно опрацювати проект та надати до нього пропозиції. Сподіваємося на конструктивний діалог та реальне належне врахування і закріплення у проекті зонінгу пропозицій/зауважень громадськості з цього важливого питання!» - зазначила депутат, закликавши всіх киян долучатися до обговорення.

    Ольга Балицька також подякувала замовнику проекту - Департаменту містобудування та архітектури, директору Ганні Бондар і його виконавцю - КО «Київгенплан», Сергію Броневицькому за те, що дослухались до пропозицій. 

    Нагадаємо, 21 січня за ініціативи Ольги Балицької в Київраді відбувся круглий  стіл «Зонінг столиці: проблеми та перспективи». Учасники домовилися продовжити громадські слухання, що розпочалися 25 грудня 2015 р. і мали закінчитися 31 січня 2016 р. Одна з причин - проект зонінгу потребує суттєвого доопрацювання. Також буде створено експертну раду, яка разом з розробником – КО «Київгенплан» займатиметься доопрацюванням проекту зонінгу, аналізом і врахуванням пропозицій, зокрема від громадськості.

    Завдання зонінгу - регламентувати режими забудови, покінчити із стихійною забудовою Києва, установити нові правила для забудовників, щоб зберегти історичне обличчя Києва. Зонінг повинен визначити допустиму щільність території, граничну висотність будівель, розгалуженість інфраструктури та соціальних об’єктів. Документом також закріпляється наявність рекреаційних зон, інфраструктурних та соціальних об’єктів. Це унеможливить появу нових скандальних об’єктів, дозволить гармонізувати історичний центр і частково позбутися наслідків неконтрольованого будівництва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.