• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий голова КМЄС на практиці ознайомився з реформами поліції

    Опубликовано: 2016-02-03 14:41:05

    Новий голова місії Європейського Союзу (КМЄС), Кястутіс Ланчінскас, сьогодні вперше виступив з офіційною промовою в якості очільника місії на церемонії інструктажу особового складу груп швидкого реагування Білоцерківського відділу поліції. Саме звідси стартує впровадження по всій Київській області проекту з реорганізації роботи відділу поліції, розробленого у Самборі (Львівська область).

    Разом з Кястутісом Ланчінскасом, в церемонії також взяли участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський та голова Національної поліції Хатія Деканоідзе.

    «Саме через такі проекти повертається довіра громадян до поліції. Правоохоронці це перш за все -  служба  для людей, а не сила.» - сказав пан Ланчінскас журналістам. «Сьогодні ми маємо гарний приклад того, як реформи відбуваються на місцях. Але в кінцевому результаті реформа має принести відчутні переваги для всіх громадян України та відповідати їх очікуванням. Ми раді допомагати, поділитися та передати наш досвід українським колегам».

    Концепція реорганізованої моделі відділу міліції була спільно розроблена Національною поліцією України та Консультативною місією ЄС та. Проект вже досяг результатів у зменшенні часу реагування поліції на виклики в Самборі, де він стартував минулого літа. 

    Пан Ланчінскас також скористався можливістю і проінформував журналістів про оновлений мандат місії, якій дозволить КМЄС зміцнити підтримку українського сектору цивільної безпеки. Місія підтримуватиме реалізацію реформ шляхом проведення тренінгів та проектів, а також через надання стратегічних консультацій, заявив пан Ланчінскас.

    Магістр з кримінального права, пан Ланчінскас працював заступником комісара поліції Литви у 2005 році, у січні 2009до зайняв посаду голови поліції Вільнюського округу, на якій він перебував до минулого тижня. Він також працював на посаді першого секретаря в дипломатичних представництвах Литви у 90-х рр., зробив значний внесок до процесу європейської інтеграції Литви, що завершився членством країни в ЄС та приєднанням до Шенгенської зони. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.