• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пошта Українського Діда Мороза отримала понад 40 тисяч листів

    Опубликовано: 2016-02-01 09:27:28

    Нещодавно завершився масштабний новорічний проект Укрпошти «Пошта Українського Діда Мороза», який стартував у грудні 2015 року. Протягом місяця Український Дід Мороз зі своїми помічниками подорожував містами країни, розносячи новорічно-різдвяні вітання усім маленьким українцям.

    На дідомобілі Дід Мороз відвідав усі обласні центри. У головних відділеннях поштового зв’язку на нього вже чекали малята. І перше, що робив Дід Мороз – передавав листа з побажаннями, якого написали діти з попереднього міста, в якому він побував, після чого казкові помічники пропонували дітлахам взяти участь у конкурсах та вікторинах. Кожен малюк мав змогу отримати солодкий подарунок від Дідуся, проте тільки після того, як розкаже йому вітальний вірш та поділиться бажаннями – які подарунки він хоче отримати на свято. Також протягом свята за участю дітей, Діда Мороза та Укрпошти відбувалося спецпогашення новорічних «Власних марок» «Пошта Українського Діда Мороза». До участі у святі долучалися різні художні колективи міст, наприклад, у Хмельницькому – фольклорний гурт «Ладосвіти», у Вінниці – дует сестер Грицюк. Загалом свої бажання головному зимовому герою озвучили майже 5 тисяч малят.

    Працювала і поштова резиденція Діда Мороза, куди кожен охочий міг написати листа з побажаннями та проханнями. Протягом всього часу до резиденції надійшло 40,5 тис. листів. Помічники Діда Мороза – казкові поштові ельфи – вже відповіли на 4500 з них, і продовжують працювати далі. Листи приходили звідусіль – з Китаю, Японії, Тайваню, Білорусі. Багато звісток прийшло зі шкіл та дитячих садочків.

    В усіх листах діти писали Діду Морозу про те, що поводилися добре, питали про життя Дідуся, бажали йому та своїм рідним здоров’я, і, як ведеться, просили подарунків. Найбільш бажаним подарунком став конструктор «Lego», за ним – планшети і ляльки Winx. Просили і більш звичайних речей – фарби, олівці – все для творчості. Дуже часто в листах звучало прохання миру в Україні та всьому світі, хлопчики просили українські прапори. Серед найцікавішого у дитячих листах:

    «Я хочу червоне вечірнє плаття, чашку в комплекті з ялинкою, колонку маленьку (для музики), вугілля для малювання, снікерси (взуття), маленьку сумку через плече. Всі ці подарунки я дуже хочу, але найбільше – плаття. Цього року я поводилася непогано, тому думаю, що отримаю все, хоч це і ударить по твоїй кишені». Лєра, 11 років.

    «Любий Дідусю Морозе, наша мама після роботи займається волонтерством і не має часу нам купити подарунки. Тому, якщо можна, подаруй моєму брату Івану конструктор, Іллі – машину на пульті, а мені - фарби для розпису». Соломія, 8 років.

    «Доброго ранку, Діду Морозе! Надішли мені, будь ласка, листа у відповідь, щоб мій тато теж в тебе повірив!». Настя, 6 років.

    «Дорогий Дідусю, я цілий рік намагався бути вихованим, ходжу в церкву, молюся, допомагаю мамі і думаю, що заслужив подарунок від Тебе. Хочу попросити у Тебе здоров’я, любові та згоди для всіх моїх рідних та близьких. Може такі прохання і не помістяться до тебе в мішок, але рознеси їх в усі сім’ї! А подарунки роздай діткам з дитячих будинків, які сумують за мамою і татом і чекають на тебе». Артем, 7 років.

    За словами ельфів, були й більш оригінальні прохання. Хлоп’я з Житомирської області написав, що хоче бути пожежником. З допомогою пожежної частини для нього підготували та передали оригінальний подарунок: пояс, який носять пожежники, кепку, маленький вогнегасник і значок.

    Трапилася і зворушлива історія. До ельфів-поштовиків потрапив лист з Биковні Київської області, в якому дівчинка просила підставку для книжок. Зворушені ельфи підготували подарунок, а листоноша віднесла їх за адресою, де живе дівчинка. Виявилося, що дівчинка з неблагополучної родини. Вдома маленької не було, тому за покликом душі, переймаючись долею подарунка і дитини, листоноша дізналася у сусідів, в якій школі навчається дівча, і віднесла подарунок одразу туди. Подарунок вручила прямо в класі. Вдячності дівчини не було меж.

    «Турбота про дітей – чи не найважливіше у житті людини. Від того, якими їх виховають зараз, залежить їхнє майбутнє і майбутнє нашої країни. Важливо, щоби малята були оточені добром, цікавилися навколишнім світом, і саме це намагався передати їм Український Дід Мороз. Ми вдячні усім, хто допоміг Укрпошті подарувати дітям свято», – наголосив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.