• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В українських селищах триває декомунізація. Меджибіж повертає історичне обличчя

    Опубликовано: 2016-01-11 08:27:06

    На вимогу українського закононодавства відносно декомунізації українських топонімів, свої пропозиції з приводу назви вулиць історичного центру Меджибіжа запропонували місцевим депутатам науковці розташованого в межах селища Державного історико-культурного заповідника.

    Про це повідомляє Інформаціне агентство “Поряд з вами” з посиланням на прес-службу ДІКЗ “Межибіж”.

    Науковці пропонують перейменування вулиць здійснити з дотриманням принципів історичної обґрунтованості, самобутності, зв’язку з подіями, фактами, об’єктами і особистостями багатогранної локальної історії.

    Колективом заповідника було здійснено дослідницьку роботу з вивчення давніх документів, міських планів, переказів старих мешканців, і тепер на карті стародавнього Меджибожа можуть з’явитися вулиці Замкова, Раківська та інші.

    Вулиці, історичні назви яких досі невідомі, науковці пропонують перейменувати на честь зруйнованих у радянські часи місцевих церков і костелів, – Успінська, Святотроїцька, а у назвах інших вулиць замість діячів більшовизму вшанувати імена тих видатних осіб, які залишили свій слід в літописі Меджибожа: Богдана Хмельницького, Тадеуша Костюшка, Павла Скоропадського та інших. Додадуть містечку туристичного колориту й такі вулиці як Реміснича, Гончарна, Ковальська.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.