• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 29 грудня прокуратура спробує примусово відібрати біологічні зразки у матерів Андрія Медведька та Дениса Поліщука

    Опубликовано: 2015-12-28 18:40:58

    29 грудня о 11:00 у Печерському районному суді м. Києва відбудеться судове засідання щодо клопотання прокуратури примусово відібрати біологічні зразки у матерів Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Вони обидва є громадськими активістами та учасниками АТО, яких влада призначила винними у вбивстві Олеся Бузини.

    У суботу 26 грудня матері Андрія Медведька та Дениса Поліщука отримали повістки від слідчого та з підписом слідчого судді Печерського райсуду Москаленко К.О. У повістці вказано про засідання суду, де вирішуватиметься питання про насильницьке, примусове відбирання в них біологічних зразків. Варто зазначити, що матерям не було повідомлено про те, в якому кримінальному провадженні вони фігурують і в якості кого їх викликають.

    Нe маючи жодного доказу причeтності Медведька та Поліщука до вбивства Бузини тепер прокуратура взялися за матeрів активістів.

    Нагадаємо, що 3 грудня суддя Печерського районного суду м. Києва Світлана Бабенко ухвалила рішення про продовження терміну запобіжного заходу до 8 місяців для Андрія Медведька, громадського активіста якого звинувачують у вбивстві Олеся Бузини. Це рішення спровокувало сутички у залі суду між правоохоронцями та активістами. Адвокати подали апеляцію, яку Апеляційний суд м. Києва почав розглядати 11 грудня. Після розгляду клопотань сторін захисту та обвинувачення, засідання було перенесено спочатку на 22 грудня, потім на 25 грудня. Наступне засідання відбудеться 30 грудня.

    Також слід зазначити, що 9 грудня Печерський районний суд м. Києва змінив міру запобіжного заходу для іншого активіста у справі вбивства Олеся Бузини - Дениса Поліщука. Після 6 місяців СІЗО, з 9 грудня Поліщук 2 місяці перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.