• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 50 містах України відбулася інформаційна кампанія із закликом відповідально поставитися до місцевих виборів. Проект звернув увагу українців на те, що майбутнє України залежить не тільки від президента (1 людина) та парламенту (450 людей).

    Опубликовано: 2015-12-23 17:01:10


    Левову частку обраної влади становлять депутати місцевих рад – це приблизно 236 000 людей. Громадяни можуть взяти відповідальність на себе і самостійно балотуватися на посади в місцеві органи самоврядування або ж контролювати процес виборів, ставши спостерігачами. Але саме від більшості простих людей країни залежить, якими будуть ці депутати. Метою кампанії було допомогти українцям осмислено поставитися до вибору представників серед кандидатів. Заклик  «Голосуй відповідально» і став ключовою ідеєю проекту, адже саме від результату виборів залежить майбутнє не лише районів чи міст, а й країни загалом.


    Генеральний директор ВГО КВУ Олексій Кошель розповів про соціальний проект: «Просвітницька програма щодо особливостей голосування та виборчої системи була вкрай важливою, оскільки місцеві вибори 25 жовтня 2015 року відбувалися за новим Законом «Про місцеві вибори». Такі просвітницькі проекти привертають увагу громадян до виборчого процесу і підвищують рівень їх обізнаності із виборчими процедурами. Ця програма мотивувала українців брати активну участь у виборчому процесі, у тому числі у ролі кандидатів, а також допомогла зробити усвідомлений вибір».


    Інформаційна кампанія проходила в декілька етапів із застосуванням різноманітних каналів комунікацій по всій території України (білбордів, сітілайтів, листівок, наклейок та медіареклами, в т. ч. на ТБ) і охопила людей різного віку та соціальних груп.


    На порталі виборець дізнавався, яким має бути новий кандидат у депутати; знайомився з актуальними списками тих, що балотуються; отримував корисні поради, як стати спостерігачем. Також ресурс відповідав на питання тих, хто хоче сам стати частиною виконавчої влади: що потрібно знати майбутньому кандидату, які документи підготувати і як правильно скласти передвиборчу програму.

    Масштаб інформаційної кампанії — 50 міст України та всі регіони, крім окупованих територій частин Донецької, Луганської областей та АР Крим.


    25 жовтня 2015 року в Україні відбулися місцеві вибори, в яких взяли участь 13 700 000 українців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.