• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Київській області презентували результати проекту з використання інноваційних систем запобігання аварій на пасажирському транспорті

    Опубликовано: 2015-10-26 08:49:58

    21 жовтня у Київській обласній державній адміністрації відбулась Презентація результатів пілотного проекту КОДА і компанії Mobileye (Ізраїль) з використання інноваційних систем запобігання аварій на пасажирському транспорті.

    Протягом трьох місяців 5 автомобілів компаній-перевізників ПАТ «АТАСС-Бориспіль», ТОВ «Ірпінське АТП-13250» і ТОВ «Бровариавтопас» протестували новітню систему запобігання аварій Mobileye - унікальне технологічне досягнення ізраїльських спеціалістів, що попереджує зіткнення з пішоходами, велосипедами, мотоциклами, іншими автомобілями у процесі керування транспортом та широко використовується у багатьох країнах світу.

    Пілотний проект продемонстрував можливості використання інноваційних технологій для безпеки пасажирських перевезень. Учасники проекту теоретично і практично ознайомились з новими технологічними рішеннями, що впливають на зменшення аварійності транспорту.

    За результатами пілотного проекту було виявлено, що використання інноваційної установки Mobileye може покращити безпеку на дорогах Київської області до 80%, знизити витрати на заміну та ремонт автомобілів після ДТП, розвивати більш свідому та правильну культуру водіння транспорту та заощадити до 15% палива.

    Перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе:

    «КОДА ініціювала цей проект для того, аби не тільки покращити рівень безпеки пасажирського транспорту та знизити аварійність на дорогах Київщини, а й контролювати якість роботи транспортних послуг, покращувати культуру водіння, використовуючи найкращі та найновітніші технології. Думаю, що після сьогоднішнього дня перевізники, які не брали участі у пілотному проекті, також долучаться до нашої ініціативи, почнуть модернізовувати свій транспортний парк, оснащувати його сучасними засобами безпеки, навігацією».

    Регіональний директор з продажу компанії Mobileye (Ізраїль) Раз Пелег:

    «Сьогодні весь світ переймається питанням підвищення безпеки на дорогах. Система запобігання аварій Mobileye працює у будь-яку погоду, удень та вночі. Мільйони водіїв вже переконались у надійності та якості роботи цієї системи. Ми хочемо, аби досягненнями наших спеціалістів змогли користуватись і в Україні, у Київській області».

    Керівник управління інфраструктури КОДА Вадим Галицький:

    «Використання останніх новацій та технологій необхідне для надання якісних транспортних послуг у Київській області. Пілотний проект з використання систем запобігання аварій на Київщині - лише старт на шляху подальших змін регіону. У подальшому при проведенні конкурсів КОДА зазначатиме однією з умов наявність на транспортних засобах систем GPS та GPRS навігації з метою контролю та інформування пасажирів про рух автобусів по маршруту».

    Довідково: у червні цього року Київська обласна державна адміністрація в особі першого заступника голови Лева Парцхаладзе, офіційний дистриб'ютор Mobileye VT (Ізраїль) в Україні ТОВ "Квінто плюс" в особі керівника проекту Алекса Затульського у присутності торгового прес-аташе Ізраїлю в Україні Елізабет Соловйової підписали Меморандум про взаємне співробітництво у підготовці та реалізації пілотного проекту, спрямованого на зниження аварійності автотранспорту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.