• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Країні потрібні програми імпортозаміщення

    Опубликовано: 2015-10-07 08:33:58

    В економіці діє один незмінний закон: у момент девальвації національної грошової одиниці новий шанс отримують програми імпортозаміщення. Саме таким чином може позбавитися від тотальної залежності від імпорту, що дуже актуально для України, де 60-65 % споживацького ринку складає імпортна продукція. Але для цього потрібна чітка позиція держави, заходи підтримки національного товаровиробника, системні програми в рамках державно-приватного партнерства, які допоможуть виробникові залучити інвестиції,  здійснити модернізацію та впровадити нові технології. Таку думку у спілкуванні з одним з українських ЗМІ висловив президент УСПП Анатолій Кінах. 

    «Потужна українська легка промисловість, якщо і працює, то часто на давальницької сировині, що по суті є продажем за кордон дешевої робочої сили. Самі прості товари – меблі, дачний інвентар – ми імпортуємо з-за кордону.  В той же час зрозуміло: завозити те, що ми вже виробляємо або можемо виробляти – означає поповнювати закордонні бюджети та створювати в інших країнах робочі місця. В збиток власної країни,  безумовно. Переконаний – потрібні потужні державні програми імпортозаміщення, локалізації виробництв, які підтримають внутрішній ринок, допоможуть створити нові роботі місця, зроблять вагомий внесок у стабілізацію економічної ситуації», – переконаний Анатолій Кінах.

    Він ще раз наголосив на тому, що з 1 січня 2016р. буде започаткована вільна торгівля між Україною та ЄС. На внутрішній ринок природним шляхом зайде значна кількість конкурентоспроможних закордонних товарів. Зрозуміло, витримати таку ситуацію може лише потужний національний виробник. Не йдеться про творення «залізної завіси»,   йдеться про те,  щоб вітчизняний бізнес мав можливість розвиватися в рівних конкурентних умовах з закордонним, і зробити це допоможе виважена та системна державна політика.

    Анатолій Кінах нагадав, що Антикризовою радою громадських організацій, куди входить більше 100 об’єднань бізнесу за галузевими ознаками,  розроблена Антикризова програма спільних дій влади і бізнесу. Саме там йдеться про необхідність впровадити державну програму імпортозаміщення, розробку політики національного протекціонізму, яка б не суперечила зобов’язанням України перед СОТ та Угоди про асоціацію з ЄС. Заходи із впровадження політики протекціонізму повинні посилити торгівельні, фінансові та політичні позиції України в світовому економічному просторі, а також збільшити зиски від міжнародного співробітництва. Антикризова програма спільних дій влади і бізнесу пропонує конкретні заходи з реалізації цього завдання: відновлення кредитування реального сектору економіки, провадження активної антимонопольної політики, відновлення позитивної динаміки промислового виробництва, сприяння розбудові інфраструктури внутрішнього ринку тощо.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.