• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акція проти репресій та ректорського свавілля в університеті Шевченка

    Опубликовано: 2015-09-18 09:38:07

    Незалежна студентська профспілка «Пряма Дія» 18 вересня о 14-00 під стінами Червоного корпусу університету Шевченка проведе акцію “Ні політичним репресіям в КНУ”, виступаючи  проти ректорсько-адміністративного свавілля та виступаючи проти переслідування членів неформальної студентської організації «Шевапіл». Активісти Шевапілу займались антикорупційними розслідуваннями, які широко висвітлювались в засобах масової інформації.

    Так, 15.09. стало відомо, що двох членів студентського неформального об’єднання “Шевапіл” було відраховано з університету після того, як вони на комісії “не склали” іспит з предмету “Історія зарубіжних політичних вченнь”. Показово й те, що голова комісії, Володимир Федорович Цвих не був присутній не перездачі. Найбільше обурює те, що крім безпосереднього авторитарного тиску на незгодних влада використала відверто сталіністські методи, тобто, почала переслідування близьких людей активістів. Це в найвищій мірі компроментує діючу верхівку університету і виглядає, як справжній виклик усім студентам з активною позицією.

    Ми вимагаємо відновлення студентів на денну форму навчання за державним замовленням. Також, вважаємо, що ректор університету Леонід Губерський перевищує свої службові обов’язки та має бути відсторонений від будь-якої діяльності, пов’язаної з КНУ.

    Ми, як синдикалістська профспілка, закликаємо студентів бути організованими та відстоювати свої права та свободи. Практика показує, що будь-яке делегування своїх повноважень виборним інститутам призводить до корупції, зловживань і, навіть, як у нашому випадку, до відкритого переслідування інакомислячих. Тому тільки низова самоорганізація та студентська солідарність призведе до емансипації освітньої галузі.

    Свобода! Рівність! Студентська солідарність!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.